10 помилок, які вкорочують життя посуді

· Миття гарячої посуду холодною водою

Тріщини і деформація, нестійке дно каструлі, антипригарне покриття відстає… Якщо вам відомі ці неприємності, потрібно дати посуді охолонути, перш ніж мити її, щоб не було температурного шоку. Адже крім того, що всі ці наслідки неестетично, вони ще й небезпечні для здоров’я.

· Перегрівання посуду з антипригарним покриттям

Тефлонове і керамічне покриття «не дружать» з великим вогнем. Виділяються шкідливі випари, які призводять до розвитку так званого тефлонового грипу. Тому для обсмажування і гасіння варто вибирати середній або маленький вогонь.

· Додавання солі в холодну воду

Якщо на дні ваших каструль з’являються білі плями і точки, які просто нереально відмити, подумайте, чи не сипали ви сіль в холодну воду для варіння каш або макаронів? Якщо так, то все, що ви можете зробити – це сипати сіль тільки в киплячу воду. Білі плями більше не будуть з’являтися.

· Замочування дерев’яної і чавунного посуду

Що б не говорили бабусі, які вважають, що нормально відмити посуд можна, тільки замочивши її попередньо, на дерев’яні дощечки і лопатки, а також чавунні сковорідки це правило не поширюється. Вироби з дерева розтопляться і розклеїти, а у чавунних казанків і сковорідок пошкодиться жировий шар, що захищає від іржі і не дає їжі пригорати.

· Використання кам’яних і скляних досочек

Мармурові, скляні та гранітні дощечки мають досить стильний і професійний вид, легко миються, але ось на ножі вони впливають дуже негативно. Так що якщо ви придбали хороші дорогі ножі – не дайте їм затупитися, користуйтеся дощечки з дерева або пластика.

· Приготування кислої їжі в алюмінієвій і чавунному посуді

Супи з додаванням томатів, винні соуси та інші кислі страви – найлютіші вороги алюмінієвої і чавунного посуду. Ці метали реагують з кислотою і псують смак страви, а самі при цьому руйнуються. Тому для тривалого гасіння або варіння краще вибрати керамічні або інші вироби, яким кисла їжа не зашкодить.

· Неправильний догляд за посудом, яка має антипригарне покриття

Забудьте про абразивних матеріалах, коли справа стосується посуду з покриттям з тефлону або кераміки. Жорсткі металеві скребки і очищаючі пасти залишать подряпини на матеріалі.

· Через неправильне чищення чавуну

Знежирюючі кошти для миття посуду безумовно не найкращий варіант для очищення чавуну – вони видаляють захисну жирову плівку, яка виконує антипригарним функцію. Для того, щоб легко очистити чавун, є кілька способів. Але якщо вас все-таки примудрилися вимити чавунець або сковорідку з миючим, змастіть їх всередині і зовні рослинним маслом і поставте на годину в духовку, розігріту до 200 градусів. Не забудьте включити витяжку або відкрити вікно!

· Неправильне зберігання посуду

Ножі, виделки та інші столові прилади при постійному зіткненні швидко дряпаються і виходять з ладу. Щоб уникнути таких проблем потрібно перекладати їх паперовими або тканинними рушниками. В ідеалі для ножів потрібно обзавестися спеціальною навісною магнітної планкою або спеціальної дерев’яної підставкою з отворами, які будуть захищати леза. Дерев’яні прилади потрібно зберігати в підвішеному стані або в підставці, щоб вони добре провітрювалися. В іншому випадку вони будуть гнити або в них заведеться пліснява.

· Надмірне користування посудомийній машиною

Посудомийна машинка – незамінна в господарстві річ, але тільки коли справа стосується чашок і тарілок. Більшість кухонного начиння псується при митті через надто високу температуру. Так, не можна мити нічого мідного, дерев’яного, кришталевого, і алюмінієвого. Мити руками доведеться і посуд, у якій є деталі з дорогоцінних металів, вироби з китайського фарфору, м’який пластик, а також ножі з якісної сталі.

Правильне користування посудом продовжить її життя на вашій кухні. Поділіться цією статтею з подругами – нехай вони теж не припускаються помилок!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.