Відкриті пиріжки – рецепт приготування

Чи доводилося вам коли-небудь пробувати карельські пиріжки? Ця цікава випічка багатокутної форми має своїх фанатів не тільки у себе на батьківщині. Редакція «З Смаком» не могла не підготувати для вас рецепт пиріжків на кефірі в кращих традиціях старослов’янської кухні.

Це не просто смачні пиріжки без дріжджів, а справжня прикраса столу! Завдяки універсальному тесту, яке можна розкачати тонко і не боятися за те, що воно розповзеться, пиріжки зберігають ту форму, яку ви їм надаєте. Процес створення пиріжків складається з двох стадій: підготовка і саме приготування.


Інгредієнти для рецепта


кефір – 250 мл

Житнє борошно – 200 г

Пшеничне борошно – 200 г

сіль – 1,5 ч. л.

молоко – 20 мл

Картопля – 5 штук.

Вершкове масло – 120 г

яйце – 2 шт.

сметана – 3 ст. л.


Як приготувати


·  1. Поставте очищену картоплю варитися до повної готовності, підсолити воду за смаком.

·  2. Поки картопля вариться, змішайте житнє і пшеничне борошно з сіллю. Влийте кефір, замісіть тісто і дайте йому подихати 10 хвилин.

·  3. Готуємо начинку. Розтлумачте картопля з вершковим маслом і молоком. У готове пюре розбийте одне яйце і ретельно перемішайте масу.

·  4. Розкачайте тісто в товстий джгут, наріжте на невеликі рівні частини і зробіть з них круглі коржики.

·  5. У центр кожного коржика викладіть картопляну начинку і защипати тісто з боків, щоб утворилася кошик.

·  6. Змішайте жовток одного яйця зі сметаною. Змастіть сумішшю кожен кошик, викладіть на деко і запікайте 20 хвилин при 200 градусах.

Пиріжки з картоплею такої форми називаються хвіртками, але вони можуть бути і з іншою начинкою: морквою, кашею, сиром. Подають їх зазвичай з молочними продуктами: ряжанкою, молоком, кисляком.Однак вони прекрасні на смак і без доповнень, можете в цьому переконатися. Якщо вам теж сподобалися, збережіть наш рецепт і поділіться ним з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.