Вергуни на кефірі – рецепт приготування

Вергуни на кефірі - рецепт приготування

У різних кухнях світу обов’язково зустрічається кондитерський виріб з дріжджового крутого тіста, нагадує так званий хмиз – десерт слав’янської кухні. Якщо готувати хмиз на кефірі з великим додаванням яєць, виходять українські вергуни, а якщо урізноманітнити рецепт медом – турецька пахлава.

Ми підготували для вас кращий рецепт вергунів!

Інгредієнти для рецепта

  • Ккефір – 250 мл
  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 240 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Як приготувати

·  1) Змішайте кефір з сіллю, содою і цукром і дайте постояти 3 хвилини.

·  2) Додайте половину борошна, вимісити і влийте яйце. Потім потроху додавайте борошно, що залишилося, уникаючи утворення грудочок. Накрийте тісто плівкою і залиште на 30 хвилин.

·  3) Розкатайте тісто прямокутним пластом товщиною не більше 1 см. Розріжте пласт на ромбики і зробіть в центрі кожного поздовжній надріз. В цей надріз протягніть один кінець ромба, як би вивертаючи його. Повторіть це з усіма ромбами.

·  4) Розігрійте сковороду з маслом, воно повинно покривати поверхню виробів не менше ніж на 1,5 см. Обсмажуйте вергуни з двох сторін до золотистого кольору.

·  5) Промокніть гарячі вергуни паперовим рушником, щоб прибрати надлишки масла. Викладіть вироби на тарілку і присипте цукровою пудрою. Готово!

Вергуни подаються гарячими і обов’язково посипаються цукровою пудрою. Їх ще іноді називають домашніми пампушками, а в готуванні нерідко використовують ванілін, щоб надати частування цукерковий аромат. Традиційні вергуни готуються виключно на смальці.

Вергуни на кефірі — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.