Вергуни на кефірі – рецепт приготування

У різних кухнях світу обов’язково зустрічається кондитерський виріб з дріжджового крутого тіста, нагадує так званий хмиз – десерт російської кухні. Якщо готувати хмиз на кефірі з великим додаванням яєць, виходять українські вергуни, а якщо урізноманітнити рецепт медом – турецька пахлава.

«З Смаком» підготував для тебе кращий рецепт вергунів!


Інгредієнти для рецепта


кефір – 250 мл

Пшеничне борошно – 500 г

цукор – 100 г

сіль – 0,25 ч. л.

сода – 0,5 ч. л.

Соняшникова олія – 240 мл

яйце – 1 шт.

Цукрова пудра – 2 ст. л.


Як приготувати


·  1. Змішайте кефір з сіллю, содою і цукром і дайте постояти 3 хвилини.

·  2. Додайте половину борошна, вимісити і влийте яйце. Потім потроху додавайте борошно, що залишилося, уникаючи утворення грудочок. Накрийте тісто плівкою і залиште на 30 хвилин.

·  3. Розкачайте тісто прямокутним пластом товщиною не більше 1 см. Розріжте пласт на ромбики і зробіть в центрі кожного поздовжній надріз. В цей надріз протягніть один кінець ромба, як би вивертаючи його. Повторіть це з усіма ромбами.

·  4. Розігрійте сковороду з маслом, воно повинно покривати поверхню виробів не менше ніж на 1,5 см. Обсмажуйте Вергун з двох сторін до золотистого кольору.

·  5. Промокніть гарячі вергуни паперовим рушником, щоб прибрати надлишки масла. Викладіть вироби на тарілку і присипте цукровою пудрою. Готово!

Вергуни подаються гарячими і обов’язково посипаються цукровою пудрою. Їх ще іноді називають домашніми пампушками, а в готуванні нерідко використовують ванілін, щоб надати частування цукерковий аромат. Традиційні вергуни готуються виключно на смальці з додаванням в інгредієнти алкогольних напоїв, наприклад, з парою столових ложок рому.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.