Варення зі слив часточками – рецепт приготування

Пора варити сливове варення! Саме його ви дістанете з комори, коли захочеться до чаю чого-небудь не нудотного-солодкого, а густого, запашного і незвичайного. Справа в тому, що готується цей делікатес на вині, яке відтіняє і доповнює смак слив, змушує його грати новими фарбами.

Зливи вибирайте темні – вони солодше, і варення виходить ще духмяний і смачний з насиченим кольором. Якщо ж сливи у вас жовто-рожеві (по ідеї, вони кислі), цукру потрібно буде покласти на грамів 300 більше і додати ще 100 мл вина. У будь-якому випадку плоди повинні бути пружними і не переспілими.

Якщо з яких-небудь причин для приготування варення ви не бажаєте використовувати вино, його можна замінити 500 мл води з додаванням соку половини лимона.


Інгредієнти для рецепта


Слива – 1,3 кг

цукор – 1,2 кг

Біле сухе вино – 500 мл


Як приготувати


·  1. Зливи розділіть на половинки, кісточки видаліть. Якщо сливи занадто великі, розділіть кожну половинку ще на 2-3 часточки.

·  2. В об’ємній емальованій каструлі з цукру і вина (або води з лимонним соком) зваріть сироп. Сливові часточки занурте в киплячий сироп, акуратно перемішайте дерев’яною ложкою і відразу зніміть з плити.Залиште на 3-4 години настоюватися.

·  3. Поверніть каструлю на вогонь, дайте варення закипіти, знову зніміть з плити і залиште до повного охолодження. Повторіть ще 3 рази. Після останнього закипання продовжите варити варення до такої консистенції, при якій крапля не перестане розтікатися на блюдце.

·  4. Розкладіть варення гарячим по стерилізованим сухим банкам, укупорьте.

Таке варення – чудове доповнення до ранкового тосту з маслом або сиром, до каші, сиру, бісквітним коржам. Хоча, по правді кажучи, його можна їсти і просто ложкою з банки. Готуйте, насолоджуйтеся і діліться рецептами від «З Смаком» з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.