Ванільні булочки – рецепт приготування

Ця проста випічка відома ще з радянських часів: раніше в народі її називали булочками за 9 копійок.Повітряні, м’які і солодкі, вони відмінно доповнюють чай або кефір.

Приготувати ванільні булочки не складе особливих труднощів, особливо тим, хто знає, як поводитися з дріжджовим тестом. Але навіть починаюча господиня легко впорається із завданням, слідуючи рецепту від «З Смаком».


Інгредієнти для рецепта


Сухі дріжджі – 8 г

Пшеничне борошно – 600 г

молоко – 250 мл

Яєчний жовток – 5 штук.

Вершкове масло – 100 г

ванілін – 10 г

цукор – 4 ст. л.

вершки – 2 ст. л.

сіль – 1 трісок.


Як приготувати


·  1. Злегка підігрійте молоко, розведіть в ньому дріжджі, додайте 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна, перемішайте і поставте на 15 хвилин у тепле місце.

·  2. Додайте в молоко решту цукру, сіль, 4 жовтки, розм’якшене масло і ванілін.

·  3. Далі слід додати борошно, вона повинна бути добре просіяти через сито для додання тесту особливої пишності. Замісити м’яке тісто, викладіть його в змащену маслом миску, накрийте рушником і залиште мінімум на 30 хвилин, щоб тісто підійшло і збільшилася в розмірах.

·  4. Обімніть підійшло тісто, сформуйте булочки (вийде близько 15 штук) і викладіть на змащене деко, залишивши відстань між ними приблизно в 1,5 см.

·  5. Зачекайте, поки булочки підійдуть і злипнуться між собою. Змастіть булочки сумішшю з 1 жовтка і вершків.

·  6. Розігрійте духовку до 200 градусів, відправте в неї деко з булочками на 20 хвилин. Готово!

Ванільні булочки особливо смачні, поки теплі. Від здобної випічки відмовитися вже дуже непросто, тому радимо готувати таких побільше. А поки збережіть рецепт в закладках!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.