Угорський бограч — Рецепт приготування

угорський бограч рецепт приготування

Тип:
Перші страви
Час:
90 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 4
М’ясо Супи

Бограч — це гарячий гуляш, родом з Угорщини. Також це блюдо є одним з найпоширеніших у Закарпатті. Бограч традиційно готують на відкритому вогні в казані, але і в домашніх умовах він виходить чудовим.

Існує безліч варіантів приготування бограчу, але обов’язковим інгредієнтом страви є паприка. Вона і додає бограчу чудовий і ні з чим не порівнянний смак.

Угорський бограч — ситний і наваристий, так як в ньому багато м’яса. Напевно, тому його так люблять чоловіки!


Інгредієнти для рецепта


Яловичина – 500 г

Картопля – 3-4 шт.

Цибуля – 1 шт.

Болгарський перець – 1-2 шт.

Помідор – 2 шт.

Часник – 2 зуб.

Вода – 1 л

Паприка – 1 ст. л.

Томатна паста – 1 ч. л.

Соняшникова олія – 50 мл

Сіль – по смаку


Як приготувати


·  1 Промийте м’ясо і просушіть його за допомогою паперових рушників. Після наріжте кубиками.

·  2 Підготуйте овочі для страви: очищену цибулю дрібно нашаткуйте. Вимийте болгарський перець, помідори і картопля. Наріжте їх кубиками. Не забудьте видалити насіння з перцю. Очищені зубчики часнику пропустіть через прес.

·  3 В каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло. Покладіть туди підсолений цибулю і готуйте його до м’якості.

·  4 Зніміть каструлю з вогню. Цибуля має трохи охолонути. Потім всипте паприку і перемішайте.

·  5 Розігрійте олію на сковороді і обсмажте на ній м’ясо до рум’яності.

·  6 Відправте м’ясо до цибулі. Додайте підготовлений часник.

·  7 Влийте трохи води, щоб тушкувалося м’ясо.

·  8 Перемішайте масу і тушкуйте її годину на повільному вогні. Час від часу помішуйте.

·  9 Додайте нарізану картоплю, посоліть, зробіть вогонь побільше, перемішайте і готуйте пару хвилин. Постійно помішуйте.

·  10 Додайте перець, помідори і томатний соус або пасту.

·  11 Влийте бульйон або воду в каструлю. Рідина повинна тільки покрити овочі.

·  12 Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і готуйте, поки не звариться картопля.

·  13 Коли гуляш буде готовий, зніміть його з вогню і дайте настоятися приблизно 10 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.