Турецький суп з сочевиці – рецепт приготування

Приготуванням перших страв нікого не здивуєш. Саме так сьогодні вважає кожен. Супи, борщі, солянки, харчо, розсольник … Рецептів багато, але всі вони вже порядком набридли. І яке здивування, коли пробуєш щось зовсім інше. І нехай воно ново тільки для нас, це як ковток свіжого повітря: хочеться ще і ще, адже без повітря не жити!

Суп езогелін або «суп нареченої» – одне з традиційних перших страв сонячної Туреччини. Існує легенда, що свою назву суп отримав від імені дівчини Езо, яка жила в одній турецькому селі і любила готувати сочевичний суп. Саме його згодом назвали «суп нареченої Езо». Сьогодні в Туреччині цей суп варять напередодні весіль. Навіть якщо у вас такого приводу не передбачається, приготувати варто!


Інгредієнти для рецепта


сочевиця – 200 г

булгур – 2 ст. л.

Вершкове масло – 2 ст. л.

Цибуля – 1 шт.

Соняшникова олія – 4 ст. л.

Томатна паста – 2 ст. л.

Лимонний сік – 1 ст. л.

Перець чилі – за смаком

вода – 2 л

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Очистіть цибулю і наріжте його дрібними кубиками.

·  2. Візьміть каструлю, в якій ви збираєтеся готувати суп. Виберіть саме емальований посуд і поставте її на вогонь. Додайте в порожню каструлю 2 ст. л. соняшникової олії, вершкове масло і цибулю.Обсмажте цибулю в олії до золотистого кольору.

·  3. Промийте булгур і сочевицю холодною водою і додайте до обсмаженої цибулі. Смажте все протягом 1-2 хвилин.

·  4. Додайте в каструлю томатну пасту і перемішайте все.

·  5. Тепер залийте водою всі інгредієнти в каструлі і накрийте її кришкою.

·  6. Розігрійте на сковороді 2 ст. л. соняшникової олії.

·  7. Візьміть 2 гострих перцю (червоний і зелений). Відріжте 1/3 від кожного і наріжте ці частини дрібними кубиками.

·  8. Надішліть перець на розігріту сковороду і обсмажте його, щоб він став м’яким.

·  9. Додайте обсмажені перець в каструлю з супом.

·  10. Продовжуйте варити суп протягом 30 хвилин. Доведіть його до смаку, додавши сіль.

·  11. Коли суп готовий, перебейте його до пюреобразной консистенції і подавайте.

Можна також залишити трохи неперебітой густої маси на дні каструлі. Після того, як ви приготували суп-пюре, просто додайте цю масу в кожну порцію. Перед подачею додайте приблизно 1 ст. л.лимонного соку в кожну порцію. Він поліпшить смак супу. Ми впевнені, що багато ваші друзі хочуть приготувати на перше щось абсолютно нове. Поспішайте поділитися з ними рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.