Турецький сіміт – рецепт приготування

Турецькі бублики-сіміт вперше з’явилися ще в Османській Імперії. У той час вони були не більше, ніж дешевої провізією для рядових солдатів. Як це завжди трапляється, випічка швидко поширилася серед населення і стала дуже популярною. В Анкарі сіміт печуть тільки з білої пшеничної муки. Їх змащують виноградним сиропом і обвалюють у кунжуті. У Стамбулі бублики більш пухкі, а замість сиропу в процесі приготування використовують вершковий сир.

Відпочиваючи в Туреччині, жоден турист не може відмовити собі в задоволенні поласувати сіміт з маслом, медом або варенням. І, їдучи додому, кожен привозить спогади і про місцеві красоти, і про чудесну випічці. Але нехай смак цих бубликів не стане просто спогадом. Повторіть його будинку.


Інгредієнти для рецепта


Сухі дріжджі – 2 ч. л.

Пшеничне борошно – 400 г

вода – 275 мл

Соняшникова олія – 4 ст. л.

цукор – 1 ч. л.

сіль – 0,5 ч. л.

мед – 1 ст. л.

кунжут – за смаком


Як приготувати


·1 Розведіть цукор і дріжджі в 125 мл теплої води. Відставте суміш в сторону на 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб утворилася пухка шапка. Перелийте масу в глибоку ємність, посоліть її. Після просто додайте 3 ст. л. рослинного масла. Гарненько все змішайте.

·2 Додайте пшеничну муку. Замісити тісто. Уже коли воно майже готове, додайте ще 1 ст. л. рослинного масла. Вимісити ще раз. Так тісто вийде більш еластичним і пружним. Скачайте його в кулю, перекладіть в миску, накрийте рушником. Відставте в сторону на 60 хвилин.

·3 Розділіть тісто на 5 однакових частин. Кожну з частин розкачайте в джгут. Його довжина повинна бути приблизно 45 см. Складіть джгут навпіл, а після перекрутити його. З перекрученої смужки тесту сформуйте бублик. Обов’язково защипніть краю. У вас вийде 5 бубликів.

·4 В глибокій ємності з’єднайте 150 мл води і мед. Змішуйте до тих пір, поки мед не розчиниться повністю.

·5 Занурте кожен з бубликів в підготовлену рідку суміш, а після посипте кунжутом. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть випічку зверху. Залиште її в теплі ще на півгодини.

·6 Виставте температуру духовки на 180 ° С. Надішліть бублики випікатися протягом 20 хвилин.

Кажуть, що сіміт – це смачна пам’ятка Туреччини. Їх продають на вулиці і пропонують в кафе. Скільки б разів не траплялося спробувати цю випічку, завжди хочеться ще. Що ж, тепер ваші мрії можуть стати реальністю. Домашні сіміт не гірше стамбульських! Збережіть рецепт на своїй сторінці, тоді і ваші друзі зможуть насолодитися турецької випічкою будинку.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.