Турецькі солодощі – рецепт приготування

Sobiyet (звучить приблизно як «шобіет») – дуже смачна турецька солодкість, різновид пахлави.Нереально пишні слойки з начинкою з манного крему і горіхів. Ніжні, м’які, просто прелесть!

Це неповторна випічка, яка однозначно варто всіх витрачених на її приготування зусиль.


Інгредієнти для рецепта


йогурт – 1 скл.

Соняшникова олія – 1,25 скл.

яйце – 2 шт.

сіль – 1 ч. л.

розпушувач – 1 ч. л.

Лимонний сік – 2 ст. л.

Пшеничне борошно – 4 скл.

молоко – 2 скл.

цукор – 3 скл.

манка – 2 ст. л.

крохмаль – 8 ч. л.

Ванільний цукор – 1 ч. л.

Грецькі горіхи – 6 шт.

вода – 2,5 скл.

Вершкове масло – 75 г


Як приготувати


·  1. Приготуйте тісто. Змішайте йогурт з 1 скл. соняшникової олії і яйцями, влийте 1 ст. л. лимонного соку. Всипте частинами борошно, змішане з розпушувачем і сіллю. Замісити м’яке, еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

·  2. Розділіть тісто на 24 рівні частини, скачайте їх в кульки. Присипавши крохмалем (знадобиться приблизно 2-3 ч. л.), Накрийте кухонним рушником і залиште відпочивати на 1 годину при кімнатній температурі.

·  3. Приготуйте начинку. У сотейнику змішайте 3 ст. л. цукру, ванільний цукор, манку і 1 ч. л.крохмалю. Порціями влийте молоко, перемішайте і поставте на середній вогонь. Помішуючи, варіть до загустіння, потім остудіть.

·  4. Приготуйте шербет. У каструльці змішайте воду з цукром, що залишився, поставте на вогонь і варіть після закипання 10 хвилин. Влийте сік лимона, знову доведіть до кипіння, зніміть з вогню, повністю остудіть.

·  5. Кожен шматочок тіста розгортайте в тонкий пласт (приблизно 1 мм завтовшки) і, пересипаючи крохмалем (приблизно 4 ч. л.), Складайте один на одного, щоб вийшло 2 стопки по 12 коржів.

·  6. Кожну стопку розкачайте в пласт товщиною 3-4 мм, який потім потрібно нарізати на квадрати розміром 5 х 5 см.

·  7. Вершкове масло розтопіть і змішайте з рослинним. Сумішшю масел змастіть кожен квадрат тесту, на одну сторону викладіть по 1 ч. л. манної начинки і по четвертинці волоського горіха. Прикрийте іншою стороною тесту (див. Фото).

·  8. Деко змастіть маслом, викладіть отримані трикутнички, які зверху також потрібно щедро змастити сумішшю масел. Надішліть в духовку на 20-25 хвилин до рум’янцю (температура 200 градусів).

·  9. Гарячі слойки залийте холодним шербетом і залиште на 2-3 години для просочення.

По закінченні цього часу можна налити в чашку гарячого чайку, розслабитися і насолоджуватися результатом своєї праці! М-м-м, блаженство Покажіть друзям східну казку, поділіться з ними рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.