Торт «Пташине молоко» – рецепт приготування

Ніжний торт «Пташине молоко» винайшли в 1978 році. Його історія почалася з того, що міністр харчової промисловості СРСР спробував чехословацькі цукерки «Птасье Млечко». Ласощі йому так сподобалося, що він негайно видав указ, щоб кулінари придумали щось подібне. А коли цукерки стали улюбленими ласощами нашого народу, вирішили до них ще придумати торт. Над рецептурою ніжного десерту працювали 6 місяців.

До речі, десерт названий не просто так. Згідно давньої міфології, пташине молоко – незвичайне диво, якого не існує. Кажуть, що люди, у яких є все, можуть мріяти лише про пташиний молоці …

Приготувати в домашніх умовах даний «Пташине молоко» непросто. Тому ми підготували для вас полегшений варіант. Виходить не менш смачно, а часу витрачається в 2 рази менше!


Інгредієнти для рецепта


яєчні білки – 4 шт.

цукор – 4 ст. л.

Лимонна кислота – 1 ч. л.

желатин – 12 г

вода – 260 мл

Чорний шоколад – 100 г

Вершкове масло – 50 г


Як приготувати


·  1. Замочіть желатин в стакані води. Залиште на годину.

·  2. Збийте білки в пишну піну, додайте лимонну кислоту і цукровий сироп. Продовжуйте збивати. Для приготування сиропу береться співвідношення цукру і води 1: 1. Варіть його 15 хвилин на повільному вогні.

·  3. Підігрійте розведений желатин, але не кип’ятіть. Теплої, тоненькою цівкою введіть його в білки.При цьому не переставайте їх збивати.

·  4. Розтопіть шоколад з вершковим маслом на водяній бані.

·  5. Вилийте у форму для десерту шоколадну масу, відправте в холодильник на 15 хвилин.

·  6. Викладіть зверху білки. Надішліть в холодильник до застигання.

Багатьма улюблений десерт «Пташине молоко» готовий. За бажанням прикрасьте його листком м’яти.Подавайте з ароматною кавою або чаєм!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.