Торт «Пані Валевська» — рецепт приготування

Для любителів піч щось смачне і незвичайне у нас завжди знайдеться безліч рецептів. Але як же вибрати? Якщо не знаєте, чим порадувати своїх близьких, зверніть увагу на торт «Пані Валевська».Він складається з легкого безе з горішками. Таке оцінять всі ласуни.

На честь кого названо це частування? Марія Валевська — польська аристократка, кохана Наполеона Бонапарта, яка народила йому сина, а ще неймовірна красуня. Саме її профіль красується на коробках з однойменними духами.

Якщо чесно, то торт готується непросто. Але те, що ви отримаєте в результаті, вас порадує. Виходить неймовірно смачний десерт. Готуйте і угощайтесь!


Інгредієнти для рецепта


цукор — 4 скл.

яйце — 1 шт.

Вершкове масло — 300 г

мед — 2 ст. л.

сметана — 2 ст. л.

Пшеничне борошно — 2 скл.

сода — 1 ч. л.

лимонна цедра — 20 г

яєчні білки — 10 шт.

Яєчний жовток — 10 шт.

молоко — 1 скл.

Грецькі горіхи — 1 скл.

Ванільний цукор — 10 г


Як приготувати


·  1. Приготуйте коржі. Розітріть яйце з 1 скл. цукру і 100 г вершкового масла. Додайте мед, сметану, соду і лимонну цедру. Змішайте. Всипте просіяне борошно. У вас вийде густе тісто.

·  2. Візьміть форму для запікання. Змастіть її маслом і викладіть Пекарській папір, а зверху третю частину тіста. Розрівняйте тісто змоченою у воді ложкою і відправте в духовку. Випікайте 15-20 хвилин при 180 ° C. Спечіть три коржа.

·  3. Приготуйте безе. Збийте 10 білків в піну, додайте 2 ст. цукру, збивайте далі до міцних піків.Викладіть піну на деко. Поставте його в духовку на 15-17 хвилин при 150 ° C. Зменшіть температуру до 100 ° C, відкрийте духовку і готуйте ще 1 годину.

·  4. Ну ось і настав час приготування крему. Підігрійте 1 ст. молока з 1 ст. цукру, але не кип’ятіть.Збийте 10 жовтків і введіть в підігріту суміш. Заважайте до загустіння і зніміть з вогню.

·  5. Охолодіть крем, додайте 200 г вершкового масла, ванільний цукор і збийте. Потім додайте частину горіхів.

·  6. Покришите окремо безе.

·  7. Викладіть торт шарами. Спочатку корж, потім крем, після — безе. Повторіть так з усіма коржами.

·  8. Посипте торт горіхами, що залишилися. Надішліть в холодильник, щоб десерт просочився кремом.

Можна за бажанням прикрасити торт. Наприклад, приготуйте глазур і полийте нею частування. Все готово. Ставте чайник швидше!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.