«Очі Клеопатри», або «Очі цариці» – ще один з шалено смачних десертів. Названий на честь легендарної правительки, готовий торт і правда виходить дуже красивим.
Завдяки прошарку з желе торт в розрізі нагадує зелені очі. Кислинка желе, солодкий заварний крем і ніжний бісквіт створюють неповторний букет смаку!
Інгредієнти
- Яйце – 8 шт.
- Цукор – 2,5 скл.
- Пшеничне борошно – 4 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Соняшникова олія – 10 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Крохмаль – 1 скл.
- Ванільний пудинг – 1,5 шт.
- Молоко – 0,5 л
- Вершкове масло – 200 г
- Желе – 2 шт.
- Вода – 400 мл
- Бісквітне печиво – 300 г
- Розчинна кава – 1 ч. л.
- Коньяк – 1 ст. л.
Як приготувати
- Приготуйте темне тісто. Збийте 6 жовтків і 2 яйця з 6 ст. л. цукру, поки суміш не стане пишною. Додайте 5 ст. л. соняшникової олії, борошно, розпушувач і какао. Змішайте міксером на малій швидкості або віночком.
- Для білого тіста збийте 6 білків, додайте 1,5 склянки цукру, збийте. Додайте 5 ст. л. соняшникової олії, оцет і крохмаль. Розмішайте. У форму 25 х 35 см викладайте ложкою по черзі чорне й біле тісто. Злегка перемішайте виделкою, щоб отримати розводи. Випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин. Остудіть і розріжте на дві частини по горизонталі.
- Приготуйте крем: висипте суху суміш для пудингу і 5 ст. л. цукру в гаряче молоко і варіть до загустіння. Охолодіть. Збийте з маслом. Ви можете також подивитися рецепт заварного крему тут.
- Розчиніть 2 упаковки желе зеленого кольору (наприклад, ківі) в 300 мл гарячої води. Остудіть до гелевої консистенції. Змастіть нижню частину бісквіта 2/3 крему.
- Залийте каву 1/4 склянки окропу. Додайте коньяк. Вмочуйте печиво в рідину і викладайте його поверх крему. Печиво можна брати як і звичайне, так і з начинкою або шоколадною глазур’ю.
- У проміжках між печивом викладіть желе, покрийте кремом. Прикрийте другим коржем, злегка притисніть. Залиште просочитися на кілька годин в прохолодному місці. Можете покрити шоколадною глазур’ю.
Подавайте торт з чаєм, соком або кавою. Насолоджуйтесь десертом і діліться цим фантастичним рецептом з друзями!