Торт «Очі Клеопатри» – рецепт приготування

 

«Очі Клеопатри», або «Очі цариці» – ще один з шалено смачних десертів. Названий на честь легендарної правительки, готовий торт і правда виходить дуже красивим.

Торт «Очі Клеопатри» – рецепт приготування

Завдяки прошарку з желе торт в розрізі нагадує зелені очі. Кислинка желе, солодкий заварний крем і ніжний бісквіт створюють неповторний букет смаку!

Інгредієнти

 

  • Яйце – 8 шт.
  • Цукор – 2,5 скл.
  • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія – 10 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 скл.
  • Ванільний пудинг – 1,5 шт.
  • Молоко – 0,5 л
  • Вершкове масло – 200 г
  • Желе – 2 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Бісквітне печиво – 300 г
  • Розчинна кава – 1 ч. л.
  • Коньяк – 1 ст. л.

Торт «Очі Клеопатри» - рецепт приготування

Як приготувати

  • Приготуйте темне тісто. Збийте 6 жовтків і 2 яйця з 6 ст. л. цукру, поки суміш не стане пишною. Додайте 5 ст. л. соняшникової олії, борошно, розпушувач і какао. Змішайте міксером на малій швидкості або віночком.
  • Для білого тіста збийте 6 білків, додайте 1,5 склянки цукру, збийте. Додайте 5 ст. л. соняшникової олії, оцет і крохмаль. Розмішайте. У форму 25 х 35 см викладайте ложкою по черзі чорне й біле тісто. Злегка перемішайте виделкою, щоб отримати розводи. Випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин. Остудіть і розріжте на дві частини по горизонталі.
  • Приготуйте крем: висипте суху суміш для пудингу і 5 ст. л. цукру в гаряче молоко і варіть до загустіння. Охолодіть. Збийте з маслом. Ви можете також подивитися рецепт заварного крему тут.
  • Розчиніть 2 упаковки желе зеленого кольору (наприклад, ківі) в 300 мл гарячої води. Остудіть до гелевої консистенції. Змастіть нижню частину бісквіта 2/3 крему.
  • Залийте каву 1/4 склянки окропу. Додайте коньяк. Вмочуйте печиво в рідину і викладайте його поверх крему. Печиво можна брати як і звичайне, так і з начинкою або шоколадною глазур’ю.
  • У проміжках між печивом викладіть желе, покрийте кремом. Прикрийте другим коржем, злегка притисніть. Залиште просочитися на кілька годин в прохолодному місці. Можете покрити шоколадною глазур’ю.

Подавайте торт з чаєм, соком або кавою. Насолоджуйтесь десертом і діліться цим фантастичним рецептом з друзями!

Рецепт Приготування Торт «Очі Клеопатри» – Відео


Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій!

10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !

18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем!

Нема на чому розігріти піцу

Коментування заборонено.