Торт «Мікадо» – рецепт приготування

Торт «Мікадо» – один з найбільш популярних класичних тортів. Прийнято вважати, що це традиційний вірменський десерт. Однак торти з подібною рецептурою можна знайти і в інших країнах під різними назвами.

Недавній сплеск інтересу до «Мікадо» викликаний епізодом з серіалу «Останній з Магікян». Тепер багато хто шукає не тільки оригінальний класичний рецепт торта, але і інформацію про його походження. Ми точно знаємо, що це традиційне і улюблені ласощі в сучасній Вірменії. І його рецепт, швидше за все, був створений в радянський період і ніяк не стосується стародавніх рецептів вірменської кухні.

Готуємо справжній вірменський торт «Мікадо» – багатошаровий, що складається приблизно з 10 коржів і крему. Є варіанти приготування крему з вареним згущеним молоком, але тут ми пропонуємо більш натуральні компоненти.


Інгредієнти для рецепта


Вершкове масло – 200 г

цукор – 150 г

Пшеничне борошно – 4-5 скл.

сметана – 200 г

яйце – 3 шт.

коньяк – 2 ст. л.

сода – 1 ч. л.

ванілін – 1 трісок.

вершки – 100 мл

йогурт – 200 мл

Чорний шоколад – 100 г

сіль – за смаком


Як приготувати


·1 У невеликій мисці змішайте сметану з содою (соду нічим не гасити! ) І відставте в сторону на півгодини.

·2 М’яке вершкове масло розітріть з цукром, додайте сіль і ванілін. Потім по одному вбийте яйця і перемішайте все ретельно на малих обертах.

·3 До ніжної кремообразной маси додайте сметану з содою і 1 ст. л. коньяку.

·4 Поступово додайте просіяне борошно і замісити тісто. Воно має бути м’яким і пластичним. Ком тесту накрийте харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 30-40 хвилин.

·5 Шоколад натріть на тертці. Бажано перед цим теж потримати його в холодильнику.

·6 Приготуйте крем: підігрійте вершки на водяній бані, влийте коньяк, додайте частину шоколаду (друга частина піде для посипання). Помішуючи, доведіть до однорідної маси. Потім остудіть і додайте йогурт, перемішайте.

·7 Охолоджене тісто поділіть на 8-10 частин. Кожну з них розкачати в тонкий пласт.

·8 Випікайте коржі в духовці по 3-4 хвилини при температурі 180-200 градусів.

·9 Акуратно зніміть коржі з дека, краю обріжте ножем. Складіть коржі один на інший і рясно змастіть поверхню кожного кремом.

·10 Верхній корж посипте тертим шоколадом. Після цього помістіть торт в прохолодне місце мінімум на 2,5 години.

Класична подача вірменського торта «Мікадо» – нарізані ромбики. Смачний і калорійний торт відмінно поєднується з міцним натуральною кавою. Щоб зберегти цей оригінальний рецепт, додайте його в закладки.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.