Торт «Фрез’є» — Рецепт приготування

торт «фрез'є» рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
225 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 8
Вегетаріанські Випічка, Десерти Торти

Якщо ви хочете покуштувати чогось небанального з французької кухні, вибирайте вишуканий торт «Фрез’є». Це неземне ласощі можна спробувати в багатьох кав’ярнях Парижа. До речі, якщо у вас немає можливості це зробити, то спечіть таке частування самостійно.

Цей повітряний торт був названий на честь Антуана де Фрез’є, який привіз з Південної Америки до Франції кілька кущів полуниці. Її посадили в саду Людовика XIV. Через рік зібрали перший урожай, але кондитер подав до столу не просто ягоди, а вишуканий десерт. Тепер і ви можете насолодитися!


Інгредієнти для рецепта


Яйце – 3 шт.

Цукор – 130 г

Пшеничне борошно – 60 г

Крохмаль – 20 г

Розпушувач – 0,5 ч. л.

Ванілін – 1 р

Вода – 150 мл

Коньяк – 1 ст. л.

Вершки – 500 мл

Сир – 150 г

Цукрова пудра – 4 ст. л.

Желатин – 1 ст. л.

Полуниця – 650 г


Як приготувати


·  1 Добре збийте яйця кімнатної температури з 80 р цукру в пишну щільну масу. В окремій мисці змішайте борошно з крохмалем, ваніліном і розпушувачем. Додайте до підготовленим яйця, просіяне суху суміш. Проробляти процедуру акуратно, використовуючи лопатку. Рухи повинні бути дуже легкими круговими. Збережіть повітряну текстуру яєць.

·  2 Вилийте тісто у форму діаметром 20 сантиметрів, прокручуючи її при цьому навколо осі. В тесті має вийти невеликий отвір посередині.

·  3 Відправте тісто в розігріту до 160 градусів духовку на півгодини. Бісквіт, який охолов, накрийте серветкою.Залиште на кілька годин, найкраще на ніч.

·  4 Приготуйте сироп. Доведіть 100 мл води і 50 г цукру до кипіння. Охолодіть. Влийте коньяк.

·  5 Переходимо до крему. Розчиніть желатин у воді, дайте набрякнути, нагрійте і остудіть його. Збийте вершки 33%-ї жирності на невеликій швидкості, це займе 2 хвилини. Коли вони почнуть густіти, збільшити швидкість міксера і всипте цукрову пудру. Збивайте ще 2-3 хвилини, але стежте, щоб маса не збита в масло. У збиті вершки додайте сир, злегка перемішайте, влийте желатин. В окрему ємність відкладіть 4 столові ложки крему, щоб потім покрити ними другий корж.

·  6 Збираємо торт. Зріжте з бісквіта верхню кірочку. Розріжте його на дві частини. Застеліть роз’ємну форму пергаментом. Не забудьте застелити і бічну поверхню форми.

·  7 Розріжте навпіл однакову за розміром полуницю.

·  8 Покладіть у форму перший корж. Просочіть його сиропом. Викладіть по бортику полуницю. Далі — крем. У центр — полуницю, зверху ще крем.

·  9 Покладіть другий корж, просочіть сиропом, зверху крем, який ми відклали раніше.

·  10 Відправте торт в холодильник на кілька годин.
торт «фрез'є» рецепт приготування

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.