Торт «Ферреро Роше» — рецепт приготування

Коли вперше побачила рекламу цукерок «Ферреро Роше», не могла ні про що інше думати. Побігла в найближчий магазин і шукала на полицях заповітні цукерки з ніжною начинкою. Хотілося розтягнути задоволення, але, на жаль, залишилися одні обгортки. Навіть зараз, коли чимало води утекло з тих пір, хочеться іноді побалувати себе смачними цукерками.

На щастя, дізналася варіант трохи краще. А саме — як спекти торт «Ферреро Роше», а не просто зжерти кілька цукерок. Якщо ви теж не можете встояти перед смаком цих солодощів, рецепт стане вашим улюбленим.


Інгредієнти для рецепта


яйце — 5 штук.

Пшеничне борошно — 70 г

цукор — 180 г

Ванільний цукор — 1 ч. л.

Какао-порошок — 25 г

крохмаль — 40 г

розпушувач — 1,5 ч. л.

Вершкове масло — 20 г

Кава — 150 мл

кавовий лікер — 2 ст. л.

вершки — 390 мл

«Нутелла» — 3-4 ст. л.

фундук — 100 г

вафельні трубочки — 30 г

Білий шоколад — 150 г

Чорний шоколад — 150 г

Цукерки «Ферреро Роше» — 6 шт.


Як приготувати


·  1. Приступайте до приготування бісквіта. Відокремте білки від жовтків. Збиваючи білки в піну, поступово підсипати 90 г цукру. Збийте до утворення стійких піків, тобто густої маси, яка добре тримає форму.

·  2. Змішайте жовтки з 90 г цукру і додайте в масу ванільний цукор. Збийте все міксером до згущення маси.

·  3. Введіть збиті жовтки в білкову масу. Робити це потрібно обережно, порціями в 3 заходи. Змішайте всю масу від низу до верху, щоб пишна текстура збереглася.

·  4. Просійте борошно, какао-порошок, розпушувач і крохмаль через дрібне сито. В 4 заходу висипте ці сухі інгредієнти в збиту яєчну масу. Перемішуйте все від низу до верху до тих пір, поки маса не стане однорідною.

·  5. Прогрійте духовку до 180 ° С. Візьміть форму для випікання (діаметр приблизно 22 см), змастіть стінки вершковим маслом і наповніть її масою з борошна і какао. Надішліть форму в духовку на 30 хвилин. Під час випікання не відчиняйте духовку, інакше тісто западе.

·  6. Вийміть форму з бісквітом з духовки. Зачекайте, поки він повністю охолоне, і виймайте з форми.

·  7. Приступите до приготування горіхової начинки. Прогрійте духовку до 200 ° С. Візьміть деко, застеліть його пергаментним папером. Розкладіть горіхи по листу і відправте в духовку на 10 хвилин.Простежте, щоб фундук не підгорів. Його можна виймати, як тільки шкірка потемніє і потріскається.Остудіть горіхи.

·  8. Візьміть вафельні трубочки та розкришите їх на шматочки середнього розміру.

·  9. Зніміть лушпиння з охололи горіхів. Подрібніть фундук в блендері, залишаючи шматочки великими. Змішайте вафельні крихти з фундуком.

·  10. Поламайте на шматочки білий шоколад. Додайте до шматочках 3 ст. л. вершків 20% — ї жирності.Підігрійте всю масу на водяній бані на слабкому вогні. Ці інгредієнти потрібно помішувати, щоб шоколад повністю розплавився.

·  11. Візьміть суміш з вафель і горіхів і залийте її білим шоколадом. Змішайте все: шматочки фундука і вафель повинні покритися глазур’ю. Викладіть всю масу на пергамент і відправте в холодильник остигати.

·  12. Тепер приготуйте крем. Збийте міксером 250 мл охолоджених вершків 33-35% — ї жирності.

·  13. Додайте в вершки «Нутеллу» і перемішайте все до однорідної консистенції.

·  14. Приготуйте каву, щоб просочити бісквіт. Ви можете заварити напій в турці або залити окропом розчинний порошок (1,5 ч. л.). Додайте в каву кавовий лікер і остудіть напій.

·  15. Розріжте бісквіт уздовж на 3 частини. Перенесіть нижній корж на тарілку і полийте його третьою частиною кавової просочення.

·  16. Покрийте цей корж 1/3 вершкового крему.

·  17. Потім розподіліть по крему половину горіхів і вафельної крихти.

·  18. Візьміть другий корж, накрийте їм заготовку і повторіть всі етапи (просочення, крем, вафлі).Просочіть останній корж і викладіть його зверху.

·  19. Змастіть верхній корж і бічні сторони торта залишками вершкового крему. Надішліть десерт в холодильник на 4 години або на всю ніч.

·  20. Коли торт захолоне повністю, його потрібно покрити глазур’ю. Щоб приготувати її, поламайте чорний шоколад на шматочки. Підігрійте 100 мл вершків 20% — ї жирності до гарячого стану. Полийте вершками шоколад.

·  21. Змішуйте цю масу до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться. Якщо вершки охололи раніше, ніж шоколад розплавився, миску з глазур’ю можна підігріти на водяній бані.

·  22. Залийте торт глазур’ю і відправте його в холодильник. Прикрасьте десерт цукерками «Ферреро Роше» після того, як шоколадна глазур захолоне.

Коли ви тільки починаєте готувати бісквіт, переконайтеся, що ємність, в якій будуть збивати білки, абсолютно суха. Чому це так важливо? Вся справа в тому, що навіть найменша краплина води або смітинка може порушити весь процес збивання. Такий вишуканий торт обов’язково сподобається гостям і сім’ї. Готувати його досить просто. Дуже яскравий шоколадно-горіховий смак підкорить серця навіть тих, хто не вважає себе ласунам. Зробіть цей десерт своїм коронним і нехай кожне свято стане ще краще.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.