Торт «Циганські стежки» – рецепт приготування

Завдання будь-якого святкового частування – не просто побалувати гостей і сім’ю, а й дивувати. Візьмемо, наприклад, десерти: досить купити готові прикраси або додати трохи харчового барвника в самий звичайний крем – і все вже нахвалюють кулінарний шедевр господині. Але що якщо хочеться, щоб торт був незвичайним і на вигляд, і в розрізі? Потрібно готувати торт «Циганські стежки».

Багато хто відразу відмовляються від ідеї приготувати цей десерт, вважаючи, що доведеться довго возитися з тестом. Насправді ж ви готуєте одне тісто, ділите його на частини і додаєте продукти, які додадуть особливий смак і яскравий колір. Чи вмієте працювати з міксером, знаєте як приготувати желе і включити духовку? Тоді все просто, адже ми допоможемо вам в іншому.


Інгредієнти для рецепта


яєчні білки – 6 шт.

цукор – 150 г

Пшеничне борошно – 145 г

Ванільний цукор – 10 г

розпушувач – 1 ч. л.

Вершкове масло – 100 г

Какао-порошок – 1 ст. л.

Яєчний жовток – 2 шт.

Мак – 1,5 ст. л.

сухий кисіль – 100 г

Сиркова маса – 300 г

Вишневе желе – 90 г

малинове желе – 90 г

лимонне желе – 90 г

Желе зі смаком ківі – 90 г


Як приготувати


·1 Візьміть 3 пакетика желе (зі смаком ківі, малинове і лимонне). Приготуйте його згідно з інструкцією на упаковці, заливши порошок з кожного пакетика 250 мл води. Зачекайте, поки желе застигне. Після просто поріжте його кубиками.

·2 Збийте білки до піків. Додайте цукор-пісок і ванільний. Змішайте все ще раз.

·3 Всипте в масу розпушувач і 3/4 склянки пшеничного борошна. Розмішайте все ложкою від низу до верху. Розтопити масло і додайте його в загальну масу. Розділіть готове тісто на 4 частини.

·4 Збийте 2 жовтки виделкою. Додайте яєчну масу в одну частину тесту. Потім всипте 1 ст. л. муки.

·5 Подрібніть половинку брикету вишневого киселю. Додайте до другої частини тесту.

·6 Третю частину тіста змішайте з какао.

·7 А в четверту потрібно додати мак.

·8 Візьміть форму 20 х 20. Застелите її пергаментом. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Почніть черзі викладати тісто: по 2 ст. л. кожного з чотирьох видів тесту. Розподіліть тісто рівномірно по всій формі.

·9 Виставте температуру духової шафи на 180 ° С. Надішліть форму з барвистим пирогом випікатися протягом 45 хвилин. Дістаньте бісквіт. Охолодіть його і розріжте на 2 частини.

·10 Перекладіть одну частину бісквіта в форму з високими бортиками.

·11 Розчиніть пачку вишневого желе в 180 мл води. Подрібніть сирну масу, збийте їх міксером. Додайте розчинене желе.

·12 Додайте в отриману масу кубики желе. Гарненько все змішайте.

·13 Розподіліть сирну масу по поверхні бісквіта в формі.

·14 Накрийте сирну масу другою частиною бісквіта розрізом догори. Надішліть масу в холодильник на 5 годин. За цей час торт застигне. Дістаньте його з форми і подавайте.

Скажу чесно, коли готувала вперше, навіть шкода було розрізати таку красу. Смак торта перевершує найяскравіші очікування. Крем-суфле дуже незвичайний як для такого варіанту випічки. Замість сирної маси можна використовувати ванільні сирки. Разом з желе вони роблять торт «Циганські стежки» неймовірно ніжним. Хочеться з’їсти все і відразу. Приготуйте! Ваші рідні оцінять. І друзям не забудьте розповісти.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.