Торт «Бідний єврей» – рецепт приготування

Пік популярності магазинних тортів пройшов. Так, всього кілька років тому багато закинули свої кулінарні книги з рецептами тортів і вирізками з журналів. Здавалося, що краще купити готовий десерт, ніж стояти у духовки. Тоді для багатьох це здавалося порятунком. І хоча більшість покупних тортів неймовірно красиві, домашня випічка завжди смачніше. А якщо вона ще й оригінальна, можна сміливо відмовитися від затії купувати і почати готувати вдома частіше і більше.

Бідний, мудрий, старий … Які тільки прикметники не використовуються для назви цього класичного домашнього торта. Все-таки, назва «Бідний єврей» зустрічається найчастіше. Але не дозволяйте себе обдурити: в даному випадку назва нічого не визначає. Три види коржів з різними начинками, смачний олійно-сгущеночний крем, достаток смаків завдяки горіхам, родзинок, маку. Що ж, не такий він вже й бідна …


Інгредієнти для рецепта


цукор – 1,5 скл.

Пшеничне борошно – 1,5 скл.

сметана – 1,5 скл.

яйце – 3 шт.

розпушувач – 3 ч. л.

Ізюм – 100 г

Мак – 0,5 скл.

чорнослив – 100 г

Грецькі горіхи – 0,5 скл.

Згущене молоко варене – 400 г

Вершкове масло – 160 г

мигдаль – 50 г


Як приготувати


·  1. Підготуйте начинки для всіх коржів. Візьміть 3 невеликих мисочки і залийте чорнослив, мак і 50 г родзинок гарячою водою. Відставте мисочки на 20 хвилин.

·  2. Приготуйте тісто для 3 різних коржів. Для першого змішайте 0,5 склянки цукру і яйце. Збийте їх віночком, додайте 0,5 склянки сметани. Окремо змішайте 0,5 склянки борошна з 1 ч. л. розпушувача і висипте суху масу в яєчно-сметанним суміш. Гарненько збийте все віночком або міксером до однорідності.

·  3. Злийте воду з родзинок, обсушити його на паперовому рушнику і висипте в тісто.

·  4. Змастіть форму вершковим маслом і перекладіть в неї тісто. Надішліть форму в розігріту до 180 ° С духовку на 20-30 хвилин.

·  5. Для другого коржа змішайте 0,5 склянки цукру і яйце. Як тільки інгредієнти змішані, додайте 0,5 склянки сметани. Змішайте 0,5 склянки борошна з 1 ч. л. розпушувача в окремій посудині, а після пересипте суху масу в суміш з сметани і цукру. Гарненько збийте все віночком або міксером до однорідності.

·  6. Замість родзинок додайте в другій корж чорнослив і волоські горіхи. Чорнослив потрібно попередньо обсушити і нарізати, а волоські горіхи подрібнити.

·  7. Змастіть форму вершковим маслом, перекладіть в неї тісто і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 20-30 хвилин.

·  8. Змішайте ті ж інгредієнти для третього коржа: по 0,5 склянки цукру і сметани. Додайте одне яйце і збийте до однорідної консистенції. Змішайте в окремому посуді сухі інгредієнти – борошно і розпушувач. Після з’єднайте продукти.

·  9. Відіжміть мак через марлю і додайте в тісто для третього коржа. Перекладіть тісто в змащену вершковим маслом форму і відправте в духовку на 20-30 хвилин випікатися при температурі 180 ° С.

·  10. Приготуйте крем для торта. Для цього потрібно з’єднати варене згущене молоко з 100 г м’якого вершкового масла. Використовуйте міксер, щоб гарненько збити ці два інгредієнти до однорідної консистенції.

·  11. Змастіть остиглий корж з родзинками готовим кремом. Покладіть зверху маковий корж і теж змастіть його кремом із згущеного молока. Корж з горіхами і чорносливом буде третім. Змастіть кремом і його, не забуваючи про боках торта. Відставте десерт приблизно на 6 годин до повної просочення.

Коли торт просочився, використовуйте мигдаль та родзинки для прикраси. Якщо у вас залишилося трохи крему, начините їм кондитерський мішок і прикрасьте випічку. І хоча цей торт складається з досить простих і доступних продуктів, «голота на вигадки хитра»: був практичний і винахідливий кухар, якому вдалося об’єднати їх в один з найсмачніших десертів. Збережіть собі в закладках і з друзями поділіться! Спробувати торт «Бідний єврей» повинен кожен.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.