Торт без борошна «Королівський» – рецепт приготування

Як бути, якщо прокинувшись вранці, відчуваєш раптово звідкись накат печаль-тугу? Вихід є: треба їсти!(Вибачте за каламбур). І є в даному випадку краще що-небудь душекорисне, чи то пак солодке, посьорбуючи кави або чай …

Пропонуємо вашій увазі приголомшливий торт, в складі якого немає ні грама муки, зате є майже півкіло надзвичайно цікавих горіхів, ніжний корж-безе і легкий крем з какао.

Горіхи для торта радимо сильно не подрібнювати, так корж вийде гарніше. Смак десерту буде яскравіше, якщо ядра злегка попередньо прожарити на сухій сковороді. Відповідально підійдіть до вибору яєць: вони повинні бути максимально свіжими. Приготувавши це чудо один раз, нічого іншого піч не захочете!


Інгредієнти для рецепта


яєчні білки – 10 шт.

Цукрова пудра – 400 г

Грецькі горіхи – 400-500 г

крохмаль – 2 ст. л.

Яєчний жовток – 10 шт.

Какао-порошок – 2 ст. л.

коньяк – 1 ст. л.

молоко – 100 мл

Вершкове масло – 200 г


Як приготувати


·  1. Білки змішайте з 240 г цукрової пудри і збийте міксером до стійких піків. Акуратно лопаткою введіть крохмаль, перемішуючи в одному напрямку. Порціями введіть в білкову масу прожаренние горіхи.

·  2. На широкий плоский деко, застелений пергаментом, викладіть тісто і обережно розрівняйте лопаткою. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку, відразу ж зменшіть вогонь до 180. Випікайте корж 20-25 хвилин. Готовність коржа дізнаєтеся по приємному карамельного кольору.

·  3. Розм’якшене вершкове масло злегка збийте, відставте в сторону.

·  4. Окремо збийте жовтки і 160 г цукрової пудри, тонкою цівкою влийте молоко і перемішайте. На водяній бані при регулярному помішуванні доведіть до закипання, але не варіть. Залиште остуджувати.

·  5. У остиглий крем введіть вершкове масло, какао-порошок (через сито, щоб не було грудок) і коньяк. Збийте крем міксером.

·  6. Готовий корж розріжте на 2 або 3 частини, акуратно відокремте кожну від пергаменту.Приступайте до збірки десерту, по черзі промащуючи кремом кожен пласт коржа. Поверхня також змастіть кремом і посипте крихтами, що залишилися після нарізки коржа.

Порада: корж потрібно відокремлювати від пергаменту лопаткою майже відразу після випічки, поки він ще гарячий. Прикрасити торт можна тертим шоколадом, горіхами або кокосовою стружкою. Якщо рецепт вам сподобався, швидше за діліться ним з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.