Тісто «Водолаз» – рецепт приготування

Хочете рецепт універсального тесту, яке б однаково добре підійшло для випічки пиріжків, пирогів, піци і здобних булочок? «З Смаком» не терпиться поділитися. Тісто «Водолаз» незвичайне, цікаве і дуже зручне в роботі. З його приготуванням впораються навіть ті, хто з дріжджовий випічкою на ви.

Своє романтичну назву тісто набуло не дарма, бо дозріває воно не де-небудь, а в воді, у вільному плаванні. Перед замісом запасіться одним-двома щільними пакетами. Переконайтеся в їх цілісності, щоб вода не потрапила всередину. Дріжджі для приготування тіста потрібні свіжі. Якщо плануєте піч з тіста щось несолодке, ванілін можна виключити.


Інгредієнти для рецепта


молоко – 250 мл

Вершкове масло – 100 г

яйце – 3 шт.

цукор – 0,5 скл.

дріжджі – 50 г

сіль – 0,5 ст. л.

Пшеничне борошно – 800 г

Соняшникова олія – 50 мл

ванілін – 1 трісок.


Як приготувати


·1 У теплому молоці розчинити дріжджі. Вершкове масло розтопіть і влийте його в молоко, перемішайте. Додайте цукор, яйця і знову перемішайте.

·2 Борошно, змішане з ваніліном, просійте в молочно-яєчну суміш. Додайте сіль і, підливаючи потроху рослинне масло, замісити тісто.

·3 Внутрішні стінки пакета змастіть рослинною олією. Викладіть в нього тісто, краю пакета щільно зав’яжіть, але так, щоб усередині залишилося вільний простір.

·4 Каструлю наповніть холодною водою і занурте в неї пакет з тестом. Залиште на годину. За цей час тісто виросте, і пакет спливе. Це знак того, що тісто готове!

Тісто підходить дуже швидко саме тому, що процес відбувається в воді. Ватрушки, рулети, пиріжки з різними начинками виходять надзвичайно повітряними і пишними. Спробуйте і поділіться з друзями рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.