Тісто на горілці

 

Додавати в тісто трохи горілки — давня традиція багатьох хазяйок, їх особливий секрет. Вельми популярний став рецепт чебуреків з невеликою кількістю алкоголю в тісті, який сприяє розшаруванню і появі бульбашок під час смаження.

Найкращий рецепт приготування такого тіста дивіться у попередній статті: тісто з горілкою.

Тісто на горілці. Як замісити тісто з горілкою.

Виявляється, горілка сприяє розпушуванню будь-якого тіста, як дріжджового, так і бездріжджового. З нею вироби виходять пишні, пористі і довше зберігаються. Нехай вас не лякає запах спирту в пирогах: під час випікання він повністю випаровується. Отже, якщо ви вирішили поекспериментувати з «п’яним» тістом, радимо ознайомитися з деякими хитрощами його приготування.

Як замісити тісто з горілкою

 

Після приготування тіста залиште його на 2 години в теплі або помістіть в холодильник.

Додайте будь-який алкоголь у тісто. Можна практично в довільних кількостях, але мінімум — 1 ч. л., максимум — 1 ст. л. на 1 кг тіста.

Всі інгредієнти повинні бути холодними, бажано кімнатної температури.

Можна приготувати спеціальну есенцію з 70%-ним спиртом на шафрані або цедрі. Крім пишноти тісто з есенцією буде мати чудовий аромат.

Горілку додавайте в рідкі інгредієнти, перемішайте їх, потім сипте борошно.

Любителі хрустких борошняних виробів напевно оцінять нову хрусткость «хмизу», якщо додадуть в тісто трохи горілки або коньяку. Навіть млинці на горілці виходять пишніше і більш пористі звичайних.

З таким простим інгредієнтом пироги, печиво, оладки і млинці стануть неперевершеними! Візьміть ці поради собі на замітку і поділіться ними з друзями!

 

Як замісити тісто з горілкою – рецепт приготування з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.