Тісто на горілці

Додавати в тісто трохи горілки — давня традиція багатьох хазяєчок, їх особливий секрет. Вельми популярний рецепт чебуреків з невеликою кількістю алкоголю в тесті, який сприяє розшаруванню і появи бульбашок під час смаження.

Виявляється, горілка сприяє розпушуванню будь-якого тесту, як дріжджового, так і бездріжджового. З нею вироби виходять пишні, пористі і довше зберігаються. Нехай вас не лякає запах спирту в пирогах: під час випікання він повністю випаровується. Отже, якщо ви вирішили поекспериментувати з«п’яним» тестом, радимо ознайомитися з деякими хитрощами його приготування.

Як замісити тісто з горілкою

·  Після приготування тіста залиште його на 2 години в теплі або надішліть в холодильник.

·  Додавати будь-який алкоголь у тісто можна практично в довільних кількостях, але мінімум — 1 ч. л., максимум — 1 ст. л. на 1 кг тіста.

·  Всі інгредієнти повинні бути холодними, бажано кімнатної температури.

·  Можна приготувати спеціальну есенцію з 70%-ним спиртом на шафрані або цедрі. Крім пишноти тісто з есенцією придбає чудовий аромат.

·  Горілку додавайте в рідкі інгредієнти, перемішайте їх, потім борошно сипте.

Любителі хрустких борошняних виробів напевно оцінять нову хрусткость «хмизу», якщо додадуть в тісто трохи горілки або коньяку. Навіть млинці на горілці виходять пишніше і пористее звичайних.

З таким простим інгредієнтом пироги, печива, оладки і млинці стануть неперевершеними! Візьміть ці поради собі на замітку і поділіться ними з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.