Тісто для вареників на кефірі — рецепт приготування

Одне з найбільш традиційних слов’янських страв — вареники. Можна сміливо сказати, що існує рівно стільки видів вареників, скільки і начинок для них: з капустою, картоплею, ягодами, сиром, квасолею, сухофруктами, грибами, м’ясом. А ще є ліниві вареники, коли начинку додають просто в тісто. І, що цікаво, останнім часом вареники все частіше готують на пару.

Вареники на пару завжди дуже ніжні і м’які, а в іншому вони не особливо відрізняються від тих, що були приготовлені традиційним способом, тобто від зварених. Для їх приготування краще всього зробити особливе тісто, до складу якого входить кефір.


Інгредієнти для рецепта


кефір — 0,5 л

дріжджі — 50 г

яйце — 1 шт.

цукор — 1 ст. л.

сіль — 1 трісок.

Пшеничне борошно — 800-1 000 г


Як приготувати


·  1. Розімніть дріжджі виделкою і гарненько змішайте масу з цукром.

·  2. Підігрійте кефір. Додайте його в миску з дріжджами і цукром. Знову все перемішайте.

·  3. Вбийте яйце в загальну суміш і змішайте всі інгредієнти.

·  4. Додайте щіпку солі, борошно і замісіть еластичне тісто. Про таке кажуть, що воно «дихає в руках». На це піде зовсім небагато часу.

·  5. Дайте тесту піднятися, а тим часом приготуйте улюблену начинку.

Ви переконаєтеся, що вареники з такого тіста виходять м’якими, повітряними і пористими. І що важливо, вони завжди зберігають соковитість начинки. Якщо начинка з ягід, почекайте, поки вареники трохи охолонуть і сміливо подавайте їх зі сметаною. Відкушуйте обережно, адже сік ягід всередині, і він може бризнути на ваш одяг. А якщо ви хочете, щоб соку виділилося менше, злегка присипте ягоди крохмалем перед тим, як ліпити вареники. Ці поради точно сподобаються вашим друзям. Не забудьте поділитися з ними рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.