Террін з баклажанів – рецепт приготування

Террін – не конкретне блюдо, як прийнято вважати, а категорія страв із загальними рисами. По-перше, вони схожі по консистенції. Такі страви вважаються чимось середнім між запіканкою і рулетом. При цьому всі використовувані продукти подрібнюються, перетіраются або просто нарізаються дрібними пластинами. По-друге, їх також об’єднують способи приготування. По-третє, подавати такі страви можна як холодними, так і гарячими. Так, і ще одне: це завжди неймовірно смачно.

Террін з баклажанів з сиром та іншими овочами – лише один з варіантів. Але блюдо дійсно і смачне, і оригінальне. А ще один плюс в тому, що лише деякі овочі проходять термічну обробку, а значить, террин ще і дуже корисний.


Інгредієнти для рецепта


баклажан – 3 шт.

Болгарський перець – 4 шт.

помідор – 4 шт.

Плавлений сир – 4 шт.

часник – 5 зуб.

майонез – 3-5 ст. л.

зелень – 1 Пуч.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Помийте баклажани. Наріжте овочі на тонкі пластини.

·  2. Розігрійте на сковороді трохи соняшникової олії. Обсмажте смужки на ньому. Вони повинні стати м’якими. Увімкніть духовку і виставте температуру на 150 ° С.

·  3. Тепер помийте перець. Не чистіть плоди, а відразу викладіть на деко і відправте в духову шафу. Їх потрібно запікати до тих пір, поки шкірка не потемніє. Не забувайте перевертати їх в процесі. Так вони пропекутся рівномірно.

·  4. Дістаньте перці з духовки і відразу складіть їх в пакетик. Зауважте пакетик і відставте його в сторону на чверть години. За цей час перці пропарити. Вийміть їх з пакетика. Зніміть шкірку, виріжте плодоніжки.

·  5. Наріжте перець кубиком. Помийте томати. Наріжте їх кубиками. Натріть сирки. Додайте до них пропущений через прес часник, а також майонез. Гарненько змішайте всі інгредієнти.

·  6. Візьміть казанок і почніть викладати. Розділіть баклажани на 3 порції. Баклажани – перший шар.Викладіть смужки на дно казанка у вигляді пелюсток квітки: від центру до країв дна. І так по всьому колу казанка. Посоліть і поперчіть цей шар.

·  7. Другим шаром буде підготовлена сиркова маса. Але викладіть тільки її половину. Четвертий шар – половина кубиків перцю. Посоліть. Дрібно порубати зелень. П’ятий шар – половина томатів. Посоліть їх і притрусіть половиною зелені. Шостий шар – баклажани, а далі ви просто повторюєте все попередні шари: сирок, перець і томати, а потім зелень. І фінальний шар – баклажани.

·  8. Не кладіть на казанок кришкою. Краще використовуйте плоску тарілку. А зверху помістіть щось важке. Надішліть казанок з блюдом в холодильник на всю ніч.

·  9. На наступний день просто акуратно переверніть казанок, притримуючи тарілку. Ваш террин вже на тарілці, а казанок можна зняти.

Так, це далеко не класичний терен в сільському стилі. Але ж велика частина улюблених страв – варіації традиційних рецептів. Якби кожен іменитий кухар в минулому дотримувався прийнятих правил, скільки б нових страв так і залишилися невідкритими. Приготуйте і подайте террин з баклажанів до столу – гості будуть в захваті від одного виду. Що й казати про смак! Розкрийте друзям секрети приготування, нехай і вони здивують своїх близьких.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.