Сирники з абрикосами

Сир дуже корисний продукт харчування, необхідний всім. Він є джерелом кальцію і білка, багато в ньому та інших мікроелементів. Є його дуже корисно в будь-якому віці. Звичайно, зараз велика різноманітність на прилавках магазинів на будь-який смак і гаманець. Можна так само купити і фермерський продукт на ярмарках, на ринках, але по-перше ціни, а по-друге якість. Якщо ж зробити сир своїми руками можна порадувати близьких корисним і якісним продуктом.

Що для цього потрібно

По-перше молоко свіже коров’яче і натуральне, бажано незбиране. По-друге кефір для закваски або ряжанку смак сиру буде різний. З ряжанкою він виходить зі смаком топленого молока. Це все.

Тепер про кількість

З одного літра молока виходить приблизно 250 грам сиру. Це звичайно якщо молоко незбиране, а не з магазинного пакета. Кефіру або ряжанки треба взяти півсклянки для сквашування молока. Цього буде достатньо навіть для трьох літрів молока.

Процес.

Молоко підігріти до стану вище теплого, градусів до сорока. Додати в молоко ряжанку або кефір, перемішати і поставити в тепло для сквашування. Молоко скисне десь через добу, тоді його потрібно поставити на водяну баню. Для цього в одну каструлю налити води, у неї поставити іншу зі скислим молоком. Вода повинна закипіти і прокипеть 1 хвилину, після чого її вимкнути. Молоко треба один раз перемішати, щоб нагрівання було рівномірним і залишити в спокої поки не охолоне. Остиглий сир з сироваткою обережно злити через складену в 4 шари марлю. Дуже зручно застелити нею друшляк, який ставиться в підходящу за обсягом каструлю. Почекати поки стече. Після цього можна сир в марлі підвісити над ємністю, щоб вийшли залишки сироватки. Чим довше він повісить тим буде суші. Можна і не вішати, а залишити стікати на друшляку, але трохи довше.
Домашній сир готовий. Частину, що залишилася сироватку можна не виливати. З неї виходять смачні, пухнасті млинці. Для цього один літр сироватки підігріти, додати одну столову ложку цукру, дві склянки борошна, пів чайної ложки солі, одну третину пакетика сухих дріжджів, все це перемішати міксером, додати одне яйце, ще раз перемішати, густота тіста повинна бути як рідка сметана. Залишити тісто на годину, воно повинно запузирітся. Після цього можна випікати млинці на сковороді, мазати маслом, медом, сметаною і є.

Кожній господині просто необхідна хороша і зручна кухня. Від її якості і дизайну залежить не тільки настрій господині але і якість приготовленої нею смачної їжі. А значить і настрій її домашніх. Не завжди габарити наших квартир дозволяють втілити наші бажання інтер’єру кухні. І якщо ваша кухня не великих розмірів замовте дизайн маленької кухн і і радуйте новими рецептами своїх улюблених домочадців.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.