Сир для піци. Який сир використовувати для піци? щоб тягнувся, додають в піцу сулугуні!

Секрет смачної і ароматної піци полягає в найбільш гармонійному поєднанні пропорцій і смакових якостей компонентів. Різноманіття начинки вражає навіть найдосвідченіших гурманів: тут і класичні томати з прованськими травами, і м’ясні делікатеси, і морепродукти, і асорті з овочів або фруктів. Незважаючи на велику різноманітність у виборі начинки, тільки один інгредієнт залишається незмінним – це сир. Саме він надає піці неперевершений смак і аромат, а його рум’яна кірочка дозволяє зберегти соковитість.

То який сир використовувати для піци, щоб тягнувся і запікається апетитною хрусткою скоринкою?

Підходячи до вибору сортів сиру для піци потрібно керуватися не тільки його смаком, а й тим, наскільки він буде поєднуватися з основними інгредієнтами вашої піци. Не забувайте, що невірно підібраний сир здатний повністю зіпсувати ваше блюдо.

  • По перше:
    Вибирайте сир переважно твердих або напівтвердих сортів. Їх достатня вологість і еластичність сприяє утворенню апетитних тягнуться ниточок.
  • По-друге:
    Сир необхідно натерти і викладати на піцу рівномірними шарами. Так як справжня піца готується при високій температурі за короткий час, сир не встигає повністю розплавиться або висохнути, що дозволяє йому прийняти апетитно-тягучу форму.
  • По-третє:
    Зберігати сири найкраще в окремій тарі, подалі від інших продуктів, особливо ковбасних виробів з різкими запахами. Свіжість сиру – запорука вашого кулінарного успіху.

У різноманітті сирного світу і його обширної географії можна заплутатися. Давайте розберемося в тому, який сир краще для піци, щоб тягнувся і гармонійно поєднувався з вашої начинкою.

Класичним сиром для італійської піци, вже на протязі багатьох століть, є білий сир моцарелла. Це 100% натуральний продукт на основі молока і сирного ферменту, без використання добавок. Має ніжний, трохи пресноватим смак і пружну форму з шаруватою текстурою. Цей сир зберігає свою м’якість і просочує тісто піци, поєднуючи все блюдо воєдино і гармонійно відтіняючи смак начинки. Варто відзначити, що моцарелу краще не терти, а викладати на піцу тонкими пластами.

Ще один італійський сир, ідеально поєднується з м’ясною начинкою, – це Пармезан. Його гострий і солонуватий присмак козячого молока відмінно гармонує з куркою або беконом.

Швейцарський сир Емменталь, також відмінно підходить до італійської піци. Це напівтвердий сир з ніжним вершковим смаком і квітковим ароматом, який розкривається при розплавленні.
Англійська сир Чеддер краще поєднувати з моцарелою, так як це дозволить отримати не надто запечену скоринку з достатньою кількістю бульбашок.
Голландський Гауда наповнить піцу вершковим ароматом зі солодкуватими горіховими нотками і чудово підкреслить вашу овочеву начинку.
Адигейський сир, який можна зустріти в Росії, за консистенцією і смаком нагадує італійську Моцареллу. Це ідеальний сир для піци, який тягнеться при запіканні і дає тонкий приємний аромат.
Якщо вам до душі золотава скоринка, то краще віддати перевагу грузинському сиру Сулугуні. Він додасть вашої піци специфічний гострий смак.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.