Святкові канапе

Напевно ви коли-небудь пригощалися маленькими бутербродами на шпажках. Зазвичай подають такі на фуршетах, прикрашаючи апетитною закускою шведський стіл. Мова йде про канапе — вишуканому французькому блюді на один укус.

Канапе — атрибут святкового столу, сервірованого зі смаком. Склад бутербродів може бути дуже різним, в той же час продукти повинні ідеально поєднуватися один з одним. В наступній добірці ми представили не лише найсмачніші варіанти канапе, але і самі апетитні на вигляд.

Ідеї для канапе

·  Трояндочки

Підготуйте основу: на кружечки з хліба або багета намажте вершковий сир із зеленню. Копчену або слабосолену рибу наріжте тонкими скибочками, скрутіть з кожного стрічку у вигляді троянди і закріпіть на основі шпажкою.

·  Мухомори

Апетитні грибочки формуються з перепелиного яйця і половини помідори черрі. М’якоть з томату акуратно дістаньте чайною ложкою, а плями на мухоморі зробіть з майонезу.

·  Равлик

На ці канапе доведеться витратити трохи часу і проявити творчі здібності. Основа бутерброда — гурток хліба з вершковим сиром, тільце равлики слід вирізати з огірка. Для панцира використовуйте спірально закручені шматочки риби і скибочку твердого сиру. Парасолька зробіть із болгарського перцю.

·  Міні-торт

Багатошарові канапе — самий простий у приготуванні варіант. Візьміть нарізані білий і чорний цеглу хліба. Змастіть скибочки вершковим сиром, укладіть один на одного, додаючи прошарку з огірка, риби, сиру. Застроміть в хліб шпажки на однаковій відстані один від одного, потім розріжте «тортик» на квадрати.

·  Канапе на крекері з паштетом

Таким чином можна ефектно подати до столу не тільки паштет, але і форшмак. За допомогою кондитерського шприца з зубчастою насадкою видавіть невелику кількість паштету на крекер. Прикрасьте канапе овочами, зеленню, перепелиним яйцем, оливками або сиром.

·  Пінгвіни

Це тільки на перший погляд приготувати канапе-пінгвінів складно. Використовуйте маслини різного розміру для голови і тулуба, дзьоб і основу зробіть із моркви, а біле черевце з моцарелли.

·  Кораблики

Тонко наріжте огірки для формування вітрила, основу зробіть із хліба, салямі і шматочки твердого сиру. Завершіть конструкцію маринованою шампіньйоном.

·  Хвилясті канапе

Хлібну основу змастіть вершковим сиром або майонезом, покладіть на неї гурток томату. Наріжте тонкі стрічки салямі або шинки, максимально тонко наріжте огірок. Нанизуйте огірок на шпажку, формуючи хвилю. Потім цією ж шпажкою закріпіть складений воланом м’ясної інгредієнт.

·  Сирне асорті

Можна ефектно подати два або три види сиру, сформувавши з них канапе. Просто наріжте їх кубиками і нанизайте на шпажку з виноградом, горіхами, оливками або помідорами черрі.

·  Креветка з перлиною

На основу з огірка нанесіть вершковий сир, прикрасьте листям салату. Надягніть на шпажку креветку з ягідкою винограду або оливкою, прикріпіть до основи.

Тепер ваш святковий стіл стане ще апетитніше. Приготування канапе — свого роду творчість, тут завжди знайдеться місце фантазії, тому експериментуйте, творіть, а результатами діліться з нами! А ще збережіть наші поради в закладках, щоб у потрібний момент ідеї були у вас під рукою.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.