Свинина з яблуками – рецепт приготування

Часом не перестаєш дивуватися, скільки всього смачного можна приготувати з свинини. Яку частину не візьми, досить додати спецій і пару-трійку інших продуктів, щоб вечеря була ситним, свято вдалося, а на наступний день було що розігріти в мікрохвильовці. До списку таких страв відноситься і свинина з яблуками.

Купити корейку і яблука – справа нехитра. А ось з підготовкою вам доведеться повозитися. Щоб в найвідповідальніший момент приготування не стало грою, правила якої вам не відомі, ми пропонуємо покрокову інструкцію з фото. Користуйтеся на здоров’я!


Інгредієнти для рецепта


свиняча корейка – 1,4 кг

сушені яблука – 150 г

яблуко – 2 шт.

Яблучний сік – 625 мл

Вершкове масло – 75 г

Цибуля – 3 шт.

Біле сухе вино – 125 мл

Хлібні крихти – 3-4 ст. л.

шавлія – 1,5 ч. л.

часник – 4 зуб.

Коричневий цукор – 2 ст. л.

коньяк – 50 мл

Мускатний горіх – 1 трісок.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·1 Подрібніть цибулю. Розтопіть 50 г вершкового масла і обсмажте овоч. Переберія сушені фрукти і наріжте їх соломкою.

·2 Додайте їх до цибулі. Влийте вино і стакан яблучного соку. Зачекайте, поки вся маса закипить, а після накрийте кришкою. Гасіть так на повільному вогні 20 хвилин. Маса повинна вийти сухою.

·3 Порубаєте шавлія і змішайте його з хлібними крихтами. Заправте сіллю, перцем, а також мускатним горіхом.

·4 Зріжте шар жиру з корейки. Зробіть вузькі надрізи по одній стороні. Їх має бути рівно 24. Глибина кожного 2 см.

·5 Очистіть часник, розріжте кожен зубчик на шість смужок. Поперчіть його і посоліть, а після вставте смужки часнику в надрізи. Саму корейку натріть спеціями.

·6 Переверніть корейку. Зробіть поздовжній надріз. Орієнтовна глибина – 1,5 см. Всередині цього суцільного розрізу потрібно зробити ще кілька симетричних паралельних надрізів під кутом 45 °. Зробіть їх по обидва боки. Глибина кожного надрізу до 4 см.

·7 Виставте температуру духовки на 250 ° С. Помістіть решітку посередині духової шафи. Під нею повинен бути деко або глибока миска. Маса на сковороді послужить начинкою. Заповніть нею надрізи. Обвяжіте корейку шпагатом і покладіть на розпечену решітку великим надрізом догори. Зменшіть температуру до 120 ° С вже через 10 хвилин. Запікайте м’ясо 90 хвилин.

·8 Наріжте свіжі фрукти. Залийте їх яблучним соком. Доведіть до кипіння. Після накрийте все кришкою і варіть 20 хвилин.

·9 Протріть варені яблука через сито. Всипте цукор і прокип’ятіть масу ще 15 хвилин.

·10 Дістаньте корейку. Перекладіть її на блюдо. Накрийте фольгою. Зніміть жир з соку, який залишився в листі. Змішайте сік з коньяком. Варіть так на середньому вогні 7 хвилин. Додайте отриману масу в фруктове пюре.

·11 Зніміть шпагат. Наріжте корейку порційними шматочками і полийте кожен готовим соусом. До соусу можна додати трохи вершкового масла (25 г).

Можливо, вам захочеться подати свій соус, але тоді автентичність страви буде загублена. Два види яблук – його головна родзинка. Що стосується гарніру, тут вже ви вільні самі вибирати. Якщо це звичайна вечеря, можна обійтися картоплею. А ось для свята варто підшукати щось незвичайне. Поділіться рецептом з друзями, готуйте самі і напрошується в гості.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.