Суп пити — рецепт приготування

Піті — візитна картка азербайджанської кухні, чудовий суп, який хочеться готувати на обід кожен день!Ця страва відомо в вірменської кухні під назвою «путук», але отримало найбільше поширення в азербайджанській кухні як один з основних видів національних перших страв.

Оригінальний пити готують в глиняних горщиках в печі, додають каштани і шафран. На жаль, такі інгредієнти важко знайти в найближчому супермаркеті, тому ми замінили їх на картоплю і куркуму.Отже, беремо горщик об’ємом 1,5-2 л і починаємо чаклувати!


Інгредієнти для рецепта


вода — 1 л

баранина — 200 г

Цибуля — 2 шт.

алича — 3 шт.

Картопля — 2 шт.

Нут — 1 ст. л.

Чорний перець (горошком) — 6 шт.

кінза — 1 ст. л.

петрушка — 1 ст. л.

сіль — за смаком

Куркума — за смаком

помідор — 1 шт.


Як приготувати


·  1. Попередньо замочіть нут у воді і залиште на ніч, потім промийте.

·  2. У горщик викладіть дрібно нарізану цибулю, шматочки м’яса, нут, аличу, залийте 0,5 л окропу і щільно закрийте кришкою. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

·  3. Картопля очистити, нарізати великими часточками, викладіть в горщик, зверху покладіть нарізану кільцями помідор, посоліть, додайте перець, влийте воду, що залишилася, попередньо довівши її до кипіння.

·  4. Поверніть горщик в духовку ще на півтори години, потім додайте подрібнену зелень петрушки, кінзи і куркуму, поверніть суп в духовку на 3-5 хвилин. Готово!

Ароматний суп в горщиках краще готувати з запасом: хоч блюдо і ситне, але його неперевершений смак змусить попросити добавки! Цей рецепт точно варто зберегти в закладках.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.