Суп харчо класичний: інгредієнти і етапи приготування

Суп харчо класичний є національним традиційним блюдом грузинської кухні, для приготування якого, згідно з рецептом, підходить лише яловиче м’ясо. Якщо приготувати це досить гостре (через додавання великої кількості приправ і часнику) блюдо з використанням курятини, свинини, індичатини або будь-якого іншого м’яса, то, як би його при цьому не називали, справжнім «Харчо» воно від цього не стане. Тут ми наводимо рецепт саме класичного варіанту його приготування.

Інгредієнти супу харчо класичного

Голівка часнику;
півкіло жирної яловичини на кістках;
50 мл томатного пюре;
дві цибулини;
150 грам рису;
50 мл соусу «ткемалі»;
2 лаврові листки;
5 г солі;
100 г волоських горіхів;
5 грам червоного меленого перцю;
5 грам перцю горошком;
5 грам приправи «Хмелі-сунелі»;
2 стручки гострого зеленого і червоного перцю;
пучок свіжої зелені.

Суп харчо класичний: етапи приготування

Залийте м’ясо холодною водою, а потім поставте на вогонь каструлю.
Коли вода тільки почне закипати, зніміть піну шумівкою.
Зменшіть вогонь до середнього і варіть на ньому яловичий бульйон. Старе м’ясо потрібно варити не менше 2 годин, а молодий яловичині зазвичай досить однієї години.
Після того, як яловичина приготувалася, її потрібно витягнути з каструлі і остудити, а потім відокремити яловичину від кісток.
Бульйон слід процідити, щоб позбутися від дрібних кісток, які можуть принести дискомфорт при їжі.
Остигнуло м’ясо потрібно нарізати невеликими шматками, а потім кинути в ємність з бульйоном.
Очистіть цибулю, а потім наріжте його маленькими кубиками.
Очистіть головку часнику і потовчіть його в ступці або роздушіть за допомогою качалки.
Далі дрібно нарізаємо петрушку і кінзу.
Додаємо в бульйон нарізану цибулю, промитий рис, а також кінзу і гілочки петрушки.
Коли суп уже майже готовий, влийте туди соус «ткемалі» і додайте товчений сирий часник.
Перед завершенням готування приправте суп хмелі-сунелі, сіллю, лавровим листом, а також додайте волоські горіхи.
Коли страва повністю готове, його можна прикрасити червоним і стручковим зеленим перцем, а також дрібно нарізаною зеленню.
За класичною рецептурою приготування супу харчо, готову страву має бути кислого, гострого і пряного смаку. Ймовірно, саме тому в нашій країні виникла велика кількість варіацій рецептів, що пропонують менш кислі варіанти страви. Соус «Ткемалі» є обов’язковим інгредієнтом для оригінального рецепта, проте він часто замінюється томатною пастою або нарізаними скибочками помідорів. Деякі кухарі також експериментують з винним оцтом або гранатовим соком – традиційними інгредієнтами багатьох страв кавказької кухні.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.