Суджук – рецепт приготування

Застілля не обходиться без м’ясних страв. Ковбаса – одне з найбільш популярних і доступних. І надриватися, щоб приготувати її, зовсім не обов’язково. Досить збігати в найближчий магазин і купити готовий продукт. Але якщо у вас є час і бажання, приготуйте ковбасу вдома.

Цей рецепт придумали ще кочівники. Тюркські народи наполягають на тому, що суджук – їх національне блюдо. Але зустріти різновиди суджук можна в кухнях багатьох країн. Сучасні холодильні камери полегшили процес зберігання продуктів, а в колишні часи доводилося йти на хитрощі: кочівники в’ялили м’ясо, а коли воно повністю зневоднюється, ховали в похідні сумки.

Продукт виходить досить калорійним. Але, навіть якщо ви вважаєте калорії, зрідка можна дозволити собі вийти за рамки.


Інгредієнти для рецепта


яловичина – 1,1 кг

коньяк – 85 мл

сіль – 1,5 ст. л.

цукор – 1,5 ст. л.

Чорний перець (мелений) – 1 ст. л.

паприка – 2 ч. л.

чебрець – 1 ч. л.

оцет – 200 мл

кишки – 2 шт.


Як приготувати


·  1. Приготуйте фарш з яловичої вирізки. Пропустіть м’ясо через м’ясорубку і додайте сіль, цукор, перець, паприку і чебрець. Добре перемішайте.

·  2. Додайте у фарш коньяк і ще раз все перемішайте.

·  3. Накрийте фарш плівкою і відправте в холодильник на 24 години.

·  4. Очистіть свинячі кишки. Перед тим як почистити, можна вимочити їх в оцті.

·  5. Заповніть кишки фаршем і зав’яжіть з обох сторін. Прослідкуйте, щоб в кишках не залишилося повітря.

·  6. Подвешанний ковбасу в прохолодному приміщенні з хорошою вентиляцією. Можна на балконі.Якщо на вашому балконі немає прохолоди, помістіть ковбасу в холодильник. Залиште її там на 3 дні.

·  7. Через 3 дні почніть розгортати ковбасу, щоб вона ставала більш сплюсненої. Скористайтеся для цього качалкою. Почніть рухатися повільно і обережно. Потім дійте сміливіше. Розгортати суджук потрібно 1 раз на день протягом 10 днів.

·  8. Після кожного розкочування відправляйте ковбасу назад на балкон (або в холодильник). За цей час ковбаса повинна добре підсохнути. Готово!

Щоб ковбаса вийшла дуже смачною, потрібно приготувати відмінний фарш. Якщо ви не впевнені, чи вдалим вийшов фарш, підсмажте з нього маленьку котлету. Перевірте, чи достатньо в ній прянощів, і приступайте до приготування. Коли суджук готовий, наріжте ковбасу тонкими скибочками разом з оболонкою і подайте в якості холодної закуски. Це відмінне м’ясне блюдо до святкового столу.Обов’язково збережіть рецепт!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.