Соус з помідорів з болгарським перцем — рецепт приготування

Варто додати до відварною макаронів пікантний томатний соус, і звичне блюдо вже можна назвати пастою (правда, по-нашому). Про рецепті такий приправи ми сьогодні і розповімо.

Соус з помідорів і болгарського перцю — відмінна заготовка на зиму. Вона замінить всіма улюблений магазинний кетчуп і послужить оттеняющим доповненням до м’яса, вермішелі або простому, але улюбленому смаженої картоплі.

Готується соус без оцту, зберігати його слід в холодильнику або погребі.


Інгредієнти для рецепта


помідор — 3 кг

Болгарський перець — 4 кг

часник — 8 зуб.

Перець чилі — 2 шт.

сіль — 0,5 скл.

цукор — 1,5 скл.

зелень — за смаком


Як приготувати


·  1. Помідори наріжте часточками, потім пропустіть через м’ясорубку. Якщо у вас сорт з товстої шкіркою, її краще зняти. Вилийте томатну масу в каструлю з товстим дном і варіть на повільному вогні протягом 20-25 хвилин.

·  2. Болгарський перець очистіть від насіннєвої коробки, наріжте часточками, пропустіть через м’ясорубку, відправте до томатів, варіть ще 15-20 хвилин.

·  3. В цей час очистіть часник, пропустіть його через прес. Потім пропустіть через м’ясорубку перець чилі і наріжте зелень. Це може бути кінза, петрушка, базилік — на ваш розсуд.

·  4. За 5 хвилин до закінчення варіння перцю додайте в соус зелень, часник, гострий перець, сіль і цукор, перемішайте.

·  5. Розлийте соус по стерилізованих банках (знадобиться приблизно 10 шт. Півлітрових), закатати їх стерилізованими кришками, переверніть і укутайте.

А ви знаєте про чудесне експрес-метод стерилізації банок? Детальніше читайте в нашій статті. Якщо рецепт вам сподобався, не забудьте поділитися способом заготовки соусу з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.