Соєві котлети

Соя – дуже корисна бобова рослина. Соєві боби містять велику кількість білка (до 50%), в якому є всі необхідні людському організму амінокислоти, включаючи 9 незамінних – тобто самим організмом не виробляються. Крім того в сої – корисні для мозку, серця, судин і суглобів жири ОМЕГА-3.

Сам по собі соєвий фарш несмачний, але дуже добре вбирає запах і смак тих продуктів, з яким разом готується. В даному випадку – приправ. Смак таких котлеток можна робити будь-яким, в залежності від уподобань господині. Як правило, готові котлетки за смаком важко відрізнити від м’ясних.

1. Сухий соєвий фарш (250 гр) насипати у велику (літрів на 5) миску.

2. Відміряти в каструльку або чайничок 3,5 склянки води і поставити закипати.

3. Фарш сухий посолити (орієнтуючись приблизно на 2,5 кг фаршу), всипати приправу «Смажений лук» (1/3 – 1/4 баночки) (Не класти лук, обсмажений власноруч – тільки сушений: від жиру котлети розпадуться!), суміш «Солодкі болгарські перці» (1/3 пачки) і будь-яку улюблену приправу цілком пачку.

4. Все перемішати.

5. Додати кипляче воду і як слід перемішати. не додавати більше води, фарш відразу все вбере, так і повинно бути.

6. Дати постояти 30 хвилин (за цей час пару раз перемішати).

7. Додати в фарш три столові ложечки соєвої муки (або знежиреного, або напівжирної не більше 8% жиру, інакше котлетки розпадуться), 3 яйця і все перемішати.

8. Зліпити котлетки і викласти на дві великі сковороди (на електричній плиті краще смажити на цифрі «3»), з тонким шаром рафінованого оливкового масла. (На соняшниковій або просто олії смажити нічого не можна – воно дуже швидко окислюється, що несе велику шкоду нашому організму)

Так само потрібно мати на увазі, що при смаженні, на відміну від м’ясних, ці котлетки збільшуються в розмірі.

9. Коли одна сторона підрум’яниться (через 5 – 7 хвилин), перевернути котлетки на іншу сторону, зменшити «жар» до «2» і накрити сковорідки кришками. Котлетки повинні прожаритися в середині.

10. Через 5 хвилин котлети готові. Теплі смачніше і ніжніше. Але і з холодильника – теж цілком їстівне.

У двох таких котлетки в середньому:

білка – двадцять два грами,
жиру – шість грам (без масла – два і шість десятих грам)
вуглеводів – шість – вісім грам,
калорійність – сто шістдесят ккал. (Без масла – сто п’ятдесят ккал.)
З 250 гр соєвого фаршу виходить 15-18 котлеток, в залежності від розміру.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.