Скумбрія з лимоном – рецепт приготування

У Мережі можна знайти сто і один спосіб запікання скумбрії, але сьогодні «З Смаком» розповість про один з найбільш вдалих. У цьому рецепті ми усунули те, що багатьом не до вподоби: специфічний запах риби,виключили довгу Маринівка, а ще відразу продумали гарнір.

Запечені баклажани, ароматний болгарський перець і лимонно-кроповий соус з гостринкою – ідеальне доповнення до жирної рибку. Для більшої ситності можете відварити рис або картоплю.


Інгредієнти для рецепта


скумбрія – 2 шт.

баклажан – 1 шт.

лимон – 1 шт.

селера – 50 г

Вершкове масло – 200 г

Помідори черрі – 150 г

кріп – 0,5 Пуч.

петрушка – 0,5 Пуч.

розмарин – 5 г

Приправа для риби – за смаком

часник – 4 зуб.

Болгарський перець – 2 шт.

Оливкова олія – 3 ст. л.

сіль – за смаком


Як приготувати


·1 Стебла селери і петрушку дрібно наріжте. З половини лимона зніміть цедру і вичавіть сік. Другу половинку наріжте тонкими кільцями.

·2 Скумбрию випатрати, видаліть голову. Натріть тушки приправою для риби (можна купити готову суміш або використовувати орегано, мікс перців, куркуму, мелений коріандр) і цедрою. Всередину помістіть нарізану зелень, розмарин і скибочки лимона.

·3 Рибу викладіть на фольгу і присмачити оливковою олією, присипте спеціями, трохи посоліть, загорніть і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

·4 Приготуйте соус: змішайте лимонний сік, пропущений через прес часник, розтоплене вершкове масло, подрібнений кріп, додайте трохи солі.

·5 Подавайте рибу з запеченими овочами, свіжими помідори черрі і пікантним соусом.

Чудово, що скумбрію можна придбати практично на будь-якому ринку або супермаркеті. Ціна у неї досить-таки прийнятна, а запропоноване нами блюдо гідно званої вечері. Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте порадувати ним своїх друзів!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.