Сирник з шоколадом – рецепт приготування

Сирники завжди були і залишаються найбільш улюбленим десертом родом з дитинства. Хтось любив наминати їх зі сметаною на бабусиній кухні. Кому-то подобалося є їх з улюбленим варенням. Є й такі, для яких класичні сирники стали першим кулінарним досягненням.

Але час йде, і ніщо не стоїть на місці. Поруч зі звичним рецептом популярними стають і інші варіанти цього смачного десерту, менш класичні. Один з таких варіантів ми хотіли б запропонувати нашим читачам.


Інгредієнти для рецепта


крекер – 100 г

цукор – 2,5 ст. л.

Вершкове масло – 60 г

вишня – 200 г

Лимонний сік – 1 ст. л.

крохмаль – 1 ст. л.

вода – 2 ч. л.

Чорний шоколад – 300 г

Вершковий сир – 300 г

Цукрова пудра – 60 г

ванільний екстракт – 1 ч. л.

вершки – 1 255 мл


Як приготувати


·  1. Розігрійте духовку до 160 ° С. Виберіть форму для випікання. В ідеалі розмір прямокутної форми повинен бути 10 на 30 см, діаметр круглої – 21 см.

·  2. Змішайте цукор (1 ст. л.) І крекери в блендері або кухонному комбайні. У вас повинна вийти дрібна крихта.

·  3. Розтопити вершкове масло і додайте в крекерной масу. Гарненько все перемішайте до утворення однорідної маси.

·  4. Викладіть цю масу в підготовлену форму і розподіліть по дну. Гарненько утрамбуйте шар з крекеру. Розрівняйте його за допомогою столової ложки і відправте випікатися на 15-20 хвилин. Готова основа повинна бути золотистою. Охолодіть до кімнатної температури.

·  5. Візьміть невеликий сотейник. Змішайте в ньому 1,5 ст. л. цукру, 150 г свіжих вишень без кісточок, сік лимона і воду. Поставте сотейник з інгредієнтами на середній вогонь і почекайте, поки цукор повністю розчиниться. Не забувайте постійно помішувати масу.

·  6. Як тільки цукор розчиниться, додайте крохмаль і ще раз все перемішайте. Так суміш загусне швидше. Зніміть сотейник з густою масою з вогню і остудіть.

·  7. Приготуйте начинку для сирника. Збийте міксером вершковий сир, ванільний екстракт і цукрову пудру до однорідної маси.

·  8. Збийте 255 мл вершків (35% – ї жирності) і акуратно введіть їх в сирну масу.

·  9. Додайте до отриманої сирно-вершковою масі вишні з сотейник, 150 г шоколаду і ще раз все перемішайте.

·  10. Візьміть основу з крекеру і викладіть на неї готову начинку з сиру і вишень. Надішліть її в холодильник на 3 години, а краще на всю ніч.

·  11. Приготуйте шоколадний ганаш. Поставте 1 000 мл жирних вершків на середній вогонь і доведіть до кипіння. Додайте до вершків 150 г шоколаду. Помішуйте продукти, поки шоколад не розчиниться повністю, і у вас вийде однорідна маса.

·  12. Зніміть ганаш з вогню, злегка остудіть і залийте ним сирник.

·  13. Візьміть свіжі ягоди без кісточок і прикрасьте сирник. Надішліть готовий десерт в холодильник на 1 годину.

Перед тим, як подавати смачний сирник з ягодами і шоколадом, змочіть гострий ніж в гарячій воді, витріть його серветкою і розріжте сирник на шматочки. Ви раніше пробували щось подібне? Звичайно ж ні. І ми не просимо вас відмовитися від класичних сирників. Просто хоча б зрідка потрібно прагнути до нових кулінарним висот.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.