Сирний пиріг з абрикосами – рецепт приготування

Купивши на рику трохи домашнього сиру, не поспішайте перетворювати його в банальну запіканку. Випічка з сирним суфле, на хрусткою основі, увінчана фруктами, виглядає куди апетитний, що вже говорити про смак.

Тому пропонуємо спекти незвичайний сирний пиріг на основі з тонкого тесту філо. Купити заготовку такого можна практично в будь-якому великому магазині. Якщо є час і бажання, Ви можете це зробити самостійно – спосіб приготування можна знайти в нашому рецепті апельсиново-медової пахлави.


Інгредієнти для рецепта


Вершкове масло – 30 г

тісто філо – 400 г

консервовані абрикоси – 8 шт.

Ванільний цукор – 10 г

яйце – 4 шт.

Сир – 400 г

крохмаль – 2 ст. л.

цукор – 80 г

лимон – 0,5 шт.

Цукрова пудра – за смаком


Як приготувати


·1 Розтопіть вершкове масло, абрикоси розріжте навпіл і обсушити, з лимона зніміть цедру.

·2 Листи тесту філо змастіть розтопленим маслом, вистеліть ними форму для випічки, залишивши вільні краю.

·3 У сир додайте цукор, ванільний цукор, яйця, крохмаль, цедру і сік лимона. Збийте всі інгредієнти до отримання однорідної густої маси.

·4 Викладіть сирний крем на тісто, верх розрівняйте. Викладіть половинки абрикосів, злегка вдавивши їх в сир. Присипте фрукти цукровою пудрою, прикрийте начинку тестом, що звисає з бортів форми.

·5 Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин. Дайте випічці охолонути в формі.

Особливість цього пирога в поєднанні вологого сиру і листкової основи. Тісто філо надає випічці східний колорит і особливу родзинку, варто спробувати! А щоб рецепт не загубився, збережіть його в закладках.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.