Сирне желе — рецепт приготування

Якщо ви любитель таких десертів, як панна кота і желе, тоді сирне желе вам точно сподобається. За консистенцією ласощі дуже схоже на десерти, зазначені вище, але має свої особливості.

Бланманже в перекладі з французької означає «біла їжа». Ця страва має давню історію, його винайшли ще в середні віки. Однак спочатку желе не було солодким. Його готували з рису і білого м’яса, а подавали між сирами і десертами. Всі інгредієнти були виключно білого кольору, звідси і назва. У сучасній Франції желе — це молочний десерт. Варіацій його приготування безліч, ось одна з них.

Незважаючи на простоту приготування, за бланманже потрібно дуже ретельно стежити, а головне — витримати все пропорції. Інакше страва буде зіпсовано. Але боятися не варто. Його однозначно варто приготувати, адже смак желе сильно відрізняється від смаку звичайних молочних желе. Воно набагато ніжніше і легше!


Інгредієнти для рецепта


Сир — 250 г

молоко — 0,5 скл.

желатин — 15 г

Ванільний цукор — 12 г

сметана — 0,5 скл.

Цукрова пудра — 0,5 скл.

консервовані персики — 100 г

лимонна цедра — за смаком


Як приготувати


·  1. Збийте сир з цукровою пудрою, сметаною, лимонною цедрою і ванільним цукром в пишну однорідну масу.

·  2. Розведіть в теплому молоці желатин, дотримуючись інструкції.

·  3. Наріжте персики шматочками. За бажанням можна взяти інші фрукти. Також відмінно підходить ананас.

·  4. Желатин з молоком поставте на повільний вогонь і доведіть його до гарячого стану, але не кип’ятіть. При цьому постійно помішуйте масу, поки желатин не розчиниться.

·  5. Потім влийте желатинову суміш в сирну і перемішайте. Додайте шматочки фруктів.

·  6. Викладіть масу в форму і поставте в холодильник до повного застигання.

Ніжний вершковий смак легкого десерту відтіняє лимонний аромат. З печивом і чаєм желе перетворюється в приголомшливий і незвичайний полуденок для двох.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.