Сирна запіканка з абрикосами – рецепт приготування

Сирна запіканка з абрикосами - рецепт приготування

Крапельки сонця – так кажуть про абрикоси. І правда: якщо ви поглянете на сонце, тут же почнете жмуритися, як тільки відкусите шматочок абрикоса, відразу прижмуритесь від його кислинки. Але при цьому ми любимо сонячні дні і обожаємо абрикоси, з яких варимо варення і печемо пироги. Кисло-солодка, повітряна, ароматна … Така випічка втре носа будь-який інший.

Сирна запіканка з абрикосами – це не просто «ще один» пиріг. По-перше, борошно вам зовсім не знадобиться. По-друге, абрикоси використовуються в подрібненому вигляді. По-третє, особливу нотку надає мигдаль. Саме зараз час готувати таку випічку. Так що тут сказати – приготуйте і переконайтеся самі!

Інгредієнти для рецепта

  • Абрикоси – 1 кг
  • Сир – 500 г
  • Йогурт – 150 г
  • Вершкове масло – 70 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Манка – 3 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Мигдаль – 50 г
  • Сіль – 1 трісок.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Як приготувати

·  1) Закип’ятіть воду в каструлі. Висипить плоди в воду і почекайте 2-3 секунди. Вийміть їх з каструлі, а потім залийте вже холодною водою. Зніміть шкірку. Видаліть всі кісточки. Тепер наріжте м’якоть.

·  2) Розітріть сир через ситечко.

·  3) Дістаньте 50 г вершкового масла з холодильника і дайте йому стати м’яким. Змішайте його спочатку з цукром, а потім додайте сіль. Потім досипьте сир. Перемішайте. Доповніть масу цедрою одного лимона. Змішайте ці складові. Вбийте в суміш яйця, а також йогурт.

·  4) З’єднайте два сухих інгредієнта: манку і розпушувач. Додайте в цю суху суміш шматочки абрикос. Гарненько все змішайте.

·  5) Тепер з’єднайте суміш з яєць і сиру з масою з абрикосів.

·  6) Візьміть форму для випікання. Ідеальний діаметр – 26 см. Змастіть її 20 г масла і посипте половиною норми крупномолотого мигдалю.

·  7) Наступним шаром буде сирна маса. Її потрібно просто викласти і розрівняти за формою. Для цього можна використовувати мокрий ніж.

·  8) Посипте сир меленим мигдалем.

·  9) Виставте температуру в духовці на 175 ° С.

·  10) Покладіть форму в духовку на 60 хвилин. Запіканка готова, якщо корочка стала золотистою. Те, як сир пропікся всередині, ви можете легко перевірити за допомогою зубочистки. Просто застроміть її в запіканку.

 Абрикоси також можна законсервувати, щоб використовувати їх для цього десерту навіть в зимовий час. Вибирайте нежирний сир, і тоді випічка буде просто ідеальною.

Сирна запіканка з абрикосами — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Здивуйте своїх друзів: приготуйте все за рецептом і подайте запіканку до чаю. А після приймайте їх компліменти. А також, не забудьте рецептом поділитися!

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.