Сире варення з смородини – рецепт приготування

Варення з цілісних ягід смородини може відштовхувати через неоднорідною консистенції, жорсткої шкірки і насіння. Тому багато господинь вважають за краще перетирати смородину перед варінням, а потім консервувати джем або желе.

Але сьогодні мова піде про те, як зберегти смородину на зиму без варіння. У сирої смородині багато цінних вітамінів, велика частина яких випаровується після термообробки. Ось чому редакція «З Смаком» вирішила нагадати читачам про старий метод заготівлі корисної ягоди. Багато хто знає, що смородину можна перетерти з цукром і поставити в холодильник, але ми додали до такого сирого варення одну родзинку …


Інгредієнти для рецепта


смородина – 1 кг

апельсин – 1 шт.

цукор – 1,5 кг


Як приготувати


·  1. Смородину вимийте, переберіть, видаливши зіпсовані ягоди.

·  2. Смородину разом з неочищеним апельсином перекрутити на м’ясорубці або в блендері.

·  3. Засипте вийшло пюре цукром, перемішайте і залиште на кілька годин, періодично помішуючи до повного розчинення цукру.

·  4. Розподіліть варення по стерилізованим банкам і закатати. Зберігайте варення в холодному місці, краще в холодильнику.

І наостанок порада від редакції: в пюре можна додати трохи гвоздики або бадьяна, потім дістати їх перед закачуванням. Так варення стане ще ароматний! Якщо рада вам сподобався, поділіться ним з близькими.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.