Сир з молока — Рецепт приготування

сир з молока рецепт приготування

Тип:
Закуски
Час:
15 хвилин
Складність:
Легко
Порцій: 4
Вегетаріанські Закуски

Сир домашнього приготування — натуральний, корисний і смачний продукт. Тверді пористі сорти сиру виготовляються на спеціальному обладнанні і вимагають тривалого часу для повного визрівання. А ось м’які сири, наприклад, адигейський або бринзу, в домашніх умовах приготувати дуже легко.

«Зі Смаком» рекомендує приготувати класичний м’який сир в розсолі, який потім можна використовувати для створення овочевого салату, також він послужить відмінним інгредієнтом для ранкового бутерброда. Підсмажте тост і насолоджуйтеся!

 

Інгредієнти для рецепта

 

Молоко — 2 л

Сметана — 5 ст. л.

Лимонний сік — 4 ст. л.

Сіль — по смаку

 

Як приготувати

 

·  1 Молоко вилийте в каструлю, поставте на середній вогонь.

·  2 В тепле молоко, не знімаючи його з плити, додайте сметану, добре перемішайте.

·  3 Коли суміш стане гарячою, але ще не закипить, додайте лимонний сік, посоліть і, помішуючи, доведіть до кипіння.

·  4 Зменшіть вогонь до мінімального, проваріть одну хвилину.

·  5 Друшляк застеліть складеної вдвічі марлю і вилийте в нього вміст каструлі. Добре відіжміть, сироватку вилийте в банку.

·  6 Не знімаючи марлю, покладіть на сир тарілку, поставте на неї гніт. Через годину сир готовий.

·  7 Сироватку, що залишилася, посоліть. Сир наріжте кубиками і покладіть в банку з отриманим розсолом.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.