Швільпікай з картоплі — Рецепт приготування

швільпікай з картоплі рецепт приготування

Тип:
Гарніри
Час:
40 хвилин
Складність:
Легко
Порцій: 5
Вегетаріанські Овочі

Швільпікай, або картопляні свистуни, — страва литовської кухні, хоча і в інших народів зустрічаються дуже схожі рецепти. Наприклад, в Білорусії і Польщі це картопляне задоволення називають копитками.

Основний інгредієнт швильпикая — відварену в мундирі картоплю, але часто для коржів використовують вчорашнє, а то й позавчорашнє картопляне пюре. Подають страву обов’язково з соусом, часто сметанно-грибним, а якщо немає часу на його приготування, то зі сметаною в чистому вигляді або майонезом.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 1 кг

Яйце – 1 шт.

Пшеничне борошно – 0,5 скл.

Крохмаль – 1 ст. л.

Сіль – по смаку

Чорний перець (мелений) – по смаку


Як приготувати


·  1 Картоплю відваріть в мундирі, майже до готовності, остудіть і очистіть, натріть на тертці.

·  2 Додайте яйце, крохмаль, борошно, сіль, перець, замісіть тісто.

·  3 Розкачайте тісто шаром товщиною 3-4 см на присипаному борошном столі, наріжте пласт ромбами.

·  4 Деко змастіть маслом, викладіть вироби і надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин до появи рум’яної скоринки, потім переверніть і повторіть.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.