Штрулі – рецепт приготування

Закрийте на хвилинку очі і уявіть таке: ось ви вже приготували ароматний супчик. Саме час нарізати хліб і подавати до столу. Але хліба немає, а замість нього ще сире тісто, які ви чомусь починаєте заливати готовим бульйоном. І правда, схоже на сон. Та ось тільки це реальне блюдо. І, до речі, дуже смачне.

Штрулі, вони ж штрудлі, вони ж штрудели. Скільки різних назв у цієї страви! Рецепт з німецьким корінням прижився і у нас. Його готують з наваристим курячим бульйоном і м’ясом. Фішка – шматочки тіста, проварені в цьому ж бульйоні. На перший погляд блюдо здається вже дуже домашнім. Але, прикрасивши зеленню і нарізаним перчиком чилі, його цілком можна подати в тісній компанії друзів.


Інгредієнти для рецепта


курка – 500 г

Картопля – 2 шт.

Цибуля – 2 шт.

яйце – 1 шт.

Пшеничне борошно – 480 г

Соняшникова олія – 100 мл

Вершкове масло – 100 г

кефір – 200 мл

сода – 1 ст. л.

сіль – 1 ст. л.


Як приготувати


·1 Обробити курку, наріжте м’ясо маленькими шматочками.

·2 Перекладіть м’ясо в каструлю, залийте його водою. Поставте ємність на плиту.

·3 Подрібніть цибулю. Розтопіть спочатку вершкове масло на сковороді. Після додайте рослинне. Надішліть підготовлений овоч обсмажувати.

·4 Обсмажте подрібнений овоч.

·5 Візьміть глибоку ємність. Змішайте в ній кефір і яйце.

·6 Додайте в кисломолочну масу сіль, а також соду. Гарненько все з’єднайте.

·7 Поступово додайте все борошно і замісіть тісто. Воно повинно бути крутим.

·8 Розділіть тісто на невеликі частини. Кожну таку частину потрібно вимісити в кульку. Відставте все такі кульки в сторону.

·9 Очистіть картопля. Наріжте овоч невеликими шматочками. Додайте його в каструлю з куркою.

·10 Поверніться до тесту. Розкачайте кожну кульку в тонкий шар тіста. Змастіть його готової засмажкою зі сковороди.

·11 Поверніть тісто в рулет.

·12 Виконайте те ж з рештою кульками з тіста.

·13 Частину, що залишилася зажарку пересипте в каструлю з куркою. Додайте сіль і перець за смаком.

·14 Наріжте кожен рулет на маленькі шматочки.

·15 Візьміть ще одну каструлю. Вилийте на дно два ополоника бульйону. Додайте кілька шматочків курки.

·16 Перенесіть в ємність половину штрулей зрізами догори. Вони повинні щільно прилягати одне до одного.

·17 Залийте все курячим супом з картоплею і м’ясом. Тепер перенесіть залишилися штрулі і теж залийте їх.

·18 Накрийте каструлю кришкою. Поставте на середній вогонь. Почекайте, поки бульйон закипить, а після зменшіть вогонь. Проваріть так ще 20 хвилин.

Важливо використовувати саме два види олії при смаженні: вершкове масло надає особливого смаку. А рослинна не дозволить вершковому підгоріти. Зізнайтеся, у вашій кулінарній книзі не так вже й багато страв німецької кухні. Цей нюанс легко змінити. Сьогодні ж запишіть, як готувати штрулі, і подругам розкажіть.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.