Штоллен з вишнями – рецепт приготування

На початку грудня після певного сигнального слова пастора на недільній проповіді в усіх селах Німеччини поважають себе «гутехаузфрау» відкривають свої промаслені зошити з фамільними рецептами і з головою занурюються в процес випічки найголовнішого пирога зими – штоллен.

У Німеччині без штоллен свято – не свято. Чому б і нам не долучитися до цієї доброї традиції ? ! А так як цього виду випічки необхідно дати визріти 2 тижні, «З Смаком» публікує рецепт саме зараз, щоб ви встигли пиріг приготувати і потім всією ріднею насолодитися його смаком, який з часом стає лише краще. А ще посипаний щедро цукровою пудрою, ароматний штоллен – це чудовий подарунок!

Рецептів штоллен багато, скажімо сміливо: у кожної господині навіть може бути свій. Ми пропонуємо спекти різдвяний пиріг з п’яною вишнею, медом і лимонними нотками. Якщо в трапезі братимуть участь діти, просто не додавайте алкоголь.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 500 г

Вершкове масло – 270 г

цукор – 130 г

молоко – 125 мл

дріжджі – 40 г

коньяк – 125 мл

вишня – 350 г

мед – 2 ст. л.

лимон – 0,5 шт.

Ванільний цукор – 10 г

сіль – 2 щеп.

Цукрова пудра – 1 скл.


Як приготувати


·1 Увечері напередодні дня випічки змішайте мед з коньяком і залийте ним вишню без кісточок (заморожену або консервовану). Залиште на ніч.

·2 Для опари трохи підігрійте молоко і розчиніть в ньому свіжі дріжджі. Додайте в суміш 1 ст. л. цукру і невелику жменю борошна, перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплі на півгодини.

·3 170 г м’якого масла збийте зі звичайним і ванільним цукром, з’єднайте з опарою, додайте решту просіяне борошно, сіль. З половини лимона зніміть цедру, відіжміть сік і додайте до тесту. Ретельно все перемішайте, після чого додайте вишню і знову перемішайте. Укутайте миску з тестом і залиште на 1,5 години в теплому місці. Потім обомніте тісто і залиште в теплі ще на годину.

·4 Тісто викладіть на подпиленний борошном поверхню, розділіть на 2 частини, сформуйте довгасті буханки. У кожної буханки трохи відтягніть тісто з широкого краю і загорніть наверх, щоб штоллен у вас вийшов в формі сповитого дитини.

·5 Перекладіть вироби на деко, застелене пекарської папером, прикрийте рушником і залиште підходити на 15-20 хвилин. За цей час розігрійте духовку до 220 градусів.

·6 Випікайте штоллен при вказаній температурі протягом 15 хвилин, потім зменшіть вогонь до 170 градусів і готуйте ще 30-35 хвилин. Злегка остудіть пироги на решітці, прикривши рушником. А потім за допомогою пензлика щедро змастіть ШТОЛЛ залишилися розтопленими 100 грамами вершкового масла. Повністю остудіть пироги, загорніть спочатку в пергамент, потім в фольгу і залиште на 1-1,5 тижні в темному місці.

Звичайно, спокуса з’їсти шматочок щойно спеченого запашного пирога занадто великий. Але все ж залиште штоллен загорнутим в пергамент в прохолодному місці, а потім в святковий вечір сповна оціните всю гаму ароматів цього чудесного частування. Не забудьте поділитися рецептом з друзями, коли запросите їх в наступний раз на чай!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.