Шоколадно-апельсиновий торт – рецепт приготування

Нестандартний, оригінальний і мегашоколадний! Все це про наш торті з багатою начинкою, повітряним ганашем і ароматними апельсинами. Такий десерт можна віднести до розряду бюджетних, але до чого ж він смачний! Можна іноді побалувати себе шикарним ласощами.

Отже, нам знадобиться багато чорного шоколаду з високим вмістом какао та жирні вершки. Краще, якщо апельсин буде солодким і соковитим. У процесі приготування крему сік перетвориться в густий солодкий соус.


Інгредієнти для рецепта


Вершкове масло – 250 г

Чорний шоколад – 450 г

розпушувач – 1,25 ч. л.

Пшеничне борошно – 110 г

яйце – 2 шт.

Какао-порошок – 1,5 ст. л.

цукор – 210 г

вершки – 330 г

апельсин – 1 шт.

розмарин – 2-3 шт.

вода – 3 ст. л.

Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.


Як приготувати


·1 Розтопіть 150 г шоколаду і 150 г вершкового масла. 180 г цукру збийте з яйцями, потім змішайте з шоколадно-вершковою сумішшю. Додайте борошно з розпушувачем і какао. З отримав тесту спечіть три коржа в розігрітій до 160-180 градусів духовці. Знадобиться всього 13-15 хвилин, так як нам необхідний злегка вологий шоколадний Брауні.

·2 Далі приготуйте шоколадний ганаш для коржів. Розтопіть ще 100 г шоколаду і влийте 230 г вершків. Надішліть суміш на ніч в холодильник, потім збийте міксером.

·3 Зніміть з апельсина цедру, потім очистіть його від шкірки і плівок. Змішайте м’якоть, цедру і розмарин з 30 г цукру. Проваріть все протягом декількох хвилин, потім дістаньте гілочки розмарину.

·4 Крохмаль розведіть в 0,5 скл. води і тонкою цівкою влийте в апельсинову начинку. Доведіть до загустіння і зніміть з вогню.

·5 Підготуйте шоколадне покриття. 200 г шоколаду розтопіть, влийте 100 г теплих вершків і додайте 100 г м’якого масла. Збийте суміш блендером і приберіть в холодильник на годину.

·6 Тепер можна скласти торт. Нанесіть на нижній корж ганаш з п. 2, потім покрийте апельсиновою м’якоттю, викладіть другий корж і повторіть. Останній корж і боки змастіть шоколадним покриттям. Надішліть торт в холодильник на годину – готово!

Любителі шоколадних десертів вже точно попросять ще шматочок цього торта, незважаючи на те, що він дуже ситний. Свято смаку на вашому столі забезпечений! Сподіваємося, що ідея вам стане в нагоді, а щоб її не втратити, збережіть рецепт в закладках.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.