Шен Пуери

Чай Шен Пуери

Шен Пуер, який також називають світлим Пеуром або зеленим пуер дуже популярний і поширений. А проводитися почав дуже давно, ще кілька століть назад, так що історія у нього неймовірно красива, і давно обросла легендами. Проводиться він за спеціальною технологією. Для початку проводиться збір чайного листя. Це здійснюють фермери на своїх плантаціях. Після збору ці листя повинні подвяліть на сонці, а потім бути оброблені на вогні в спеціальних машинах. Після цього їх необхідно просушити, перебрати і занурити в мішки.

Після цих процедур чайне листя вже стають сировиною, яке скуповують чайні фабрики і заводи для подальшої обробки. Там цю сировину пресується за спеціальною технологією в певні форми. Форми вибирає виробник. Класичною формою вважається млинець, але це зовсім не обов’язково. Після пресування млинці віддаються зберіганню. Суть зберігання полягає в тому, що витримка для світлих пуер надає їм кращі властивості, з роками вони стають смачніше, якісніше і ароматні. Але при цьому зберігання має важливість, якщо зроблені ці млинці з високоякісних продуктів. Так само важлива правильна форма зберігання цього чаю .

Якщо ж зроблені вони низької якості, то і зберігання абсолютно не має ніякого сенсу, а є простою тратою часу. Якість млинців можна визначити за їх зовнішнім виглядом. У якісному млинці чайний лист не розсипається, на відміну від низькоякісного. Взагалі для виробництва світлого Пуер прийнято використовувати великі листи з дуже дорослих дерев. Спочатку світлий Пуер завжди мав велику цінність. Тому і полювання за ним велося споконвіку. Згодом зберігання світлий Пуер, як і колекційне вино, стає тільки краще, смак стає більш насиченим, аромат гущі, та й колір стає темнішим. Крім усього цього він приносить користь для здоров’я, бадьорить і тонізує.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.