Шечаманди з кизилом – рецепт приготування

Шечаманди – чудове блюдо грузинської кухні. Це вегетаріанський суп, який готують без круп і овочів. Таке першу страву прийнято готувати на молочнокислої, фруктовокіслой або ж горіхово-зелену основі. Щоб згустити суп, в нього додають пшеничне борошно.

Ми хочемо поділитися з вами рецептом надзвичайно смачного супу з кизилом. Він прекрасно підійде для будь-якого часу року, оскільки його можна їсти і теплим, і холодним. Жителі Грузії не уявляють літній сезон без такого супу, адже він дарує відчуття свіжості і заряджає енергією на весь день.


Інгредієнти для рецепта


Кизил – 500-700 г

вода – 1 л

Цибуля – 2 шт.

Пшеничне борошно – 2 ст. л.

часник – 4-5 зуб.

м’ята – 1 ст. л.


Як приготувати


·  1. Візьміть емальований друшляк, протріть через нього кизил. Одержаний сік з м’якоттю перелийте в глибоку скляну тарілку.

·  2. Решта вичавки кизилу з кісточками помістіть в емальовану каструлю і залийте водою. Варіть їх в киплячій воді протягом 5-7 хвилин.

·  3. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.

·  4. Процідіть відвар. У невеликій кількості охолодженого відвару розведіть борошно.

·  5. Додайте у відвар цибулю і борошно, варити протягом 15 хвилин.

·  6. За хвилину до готовності додайте в відвар часник, м’яту і кизиловий сік з м’якоттю.

Вітаємо, шикарне перша страва готова! Можете додати в нього сіль і улюблені спеції за смаком.Смачного! Щоб ваші друзі змогли порадувати себе і своїх рідних таким оригінальним супом, обов’язково тисніть «Поділитися».

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.