Шахський плов — рецепт приготування

Шахський плов — коронна страва багатьох азербайджанських господинь. Плов отримав таку назву з дуже простої причини: це надзвичайно смачна страва подавали тільки найпочеснішим і дорогим гостям, правителям, Шахам.

Завдяки такій гарній подачі це азербайджанське блюдо стало популярним у всьому світі. Спробуйте його приготувати і ви!


Інгредієнти для рецепта


лаваш — 2 шт.

яловичина — 800 г

морква — 2 шт.

Цибуля — 1 шт.

часник — 3 зуб.

чорнослив — 200 г

Ізюм — 150 г

Вершкове масло — 70 г

Куркума — за смаком

сіль — за смаком

Мал — 1 кг


Як приготувати


·  1. У киплячій підсоленій воді відваріть рис до напівготовності.

·  2. Візьміть каструлю або казан, викладіть в нього лаваш таким чином, щоб краї вільно звисали.

·  3. На маленькому вогні розтопіть вершкове масло. Поставте духовку розігріватися до 180 градусів.

·  4. Очистіть і наріжте моркву і цибулю.

·  5. М’ясо вимийте і висушіть. Наріжте його великими кубиками і обсмажте на олії до появи рум’яної скоринки. Коли м’ясо підрум’яниться, додайте до нього цибулю і моркву, помішуючи, обсмажуйте їх ще 4 хвилини.

·  6. Чорнослив і ізюм промийте. Перемішайте рис з сухофруктами і обсмаженою м’ясом з овочами.

·  7. Викладіть рис в каструлю або казан з лавашем. Додайте в рис цілі зубчики часнику і полийте розтопленим вершковим маслом. Приправте куркумою і закрийте верхню частину плову лавашем.Змастіть лаваш рослинним маслом.

·  8. Надішліть плов в духовку на 1,5 години.

·  9. Готовий плов переверніть на блюдо і наріжте шматочками, як пиріг.

Вітаємо, чудовий плов готовий. Ваші рідні будуть в захваті! Замість чорносливу можна додати курагу, так теж буде дуже смачно.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.