Шашлик в баклажанах в духовці — рецепт приготування

Що краще за все поєднується з шашликом? Звичайно ж, овочі, підрум’янені на грилі! А як вам ідея шашлику, приготованого прямо в баклажанах? Тим більше що блюдо це не нове, а класичне грузинське.Баклажани просочуються м’ясним соком, аромати дражнять рецептори … Лише уявіть, як це смачно!

Для мцваді в баклажанах (грузинська назва шашлику) бажано брати молоду баранину, корейку або задню частину. Баклажани також краще вибирати невеликого розміру. Хоч блюдо і призначене для вугілля, готувати його можна і в духовці. Подавайте шашлик з великою кількістю свіжої кінзи або маринованою цибулею. Швидше за справу!


Інгредієнти для рецепта


баранина — 1 кг

баклажан — 1,8 кг

Соняшникова олія — 150 мл

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком


Як приготувати


·  1. Наріжте м’ясо на шматочки приблизно по 40-50 грамів, поперчіть, залиште маринуватися. На кожному баклажані зробіть глибокий поздовжній надріз, посоліть всередині. Залиште баклажани на пару хвилин, що виділився сік злийте.

·  2. Помістіть всередину баклажана шматочки баранини, поперчіть, посоліть за смаком. Нанизуйте баклажани на дерев’яні шпажки так, щоб проткнути і овочі, і все шматочки м’яса. Змастіть шашлик рослинним маслом.

·  3. Встановіть решітку на середньому рівні духовки, викладіть баклажани на решітку. Під гратами встановіть деко, насипавши на нього сушеного орегано, щоб надати аромат димку страви. Готуйте спочатку 20 хвилин при 190 градусах, потім грати дістаньте, ще раз змастіть баклажани маслом і відправте в духовку ще на 40 хвилин.

При першій же можливості вибратися на пікнік, неодмінно приготуйте цей блюдо на вугіллі.Карколомний результат гарантований. Пригощайтеся самі і діліться цим колоритним рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.