Шашлик по-пітерський – рецепт приготування

Настає мій улюблений сезон – сезон шашликів! Час, коли вдома всидіти просто неможливо і мангал кличе. Редакція «З Смаком» теж не може не думати про соковитому м’ясі, приготованому на багатті, тому сьогодні я розповім вам про абсолютно особливому рецепті, яким зі мною поділилася подруга з Санкт-Петербурга!

Новачки в шашличної справі іноді стикаються з проблемою: як приготувати м’який шашлик зі свинини? Як не пережарити його, залишити соковитим, але довести до готовності? Потрібно вибрати правильний маринад і правильне м’ясо: приготуйте шашлик на вині, вибравши для цього свинячу шийку.

Свинина в вині стає ніжною і набуває унікальні ароматні ноти. Використовуйте тільки сухі вина, оскільки кріплені майже не впливають на запах і розм’якшують м’ясо набагато гірше.


Інгредієнти для рецепта


Цибуля – 1 кг

Свинина – 3 кг

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Червоне вино – 120 мл


Як приготувати


·  1. Увечері наріжте м’ясо на великі шматки, а очищену цибулю подрібніть. Викладіть м’ясо з цибулею в об’ємну посуд, додайте сіль, перець і добре перемішайте. Накрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник.

·  2. За дві години до готування залийте м’ясо вином і тримайте посуд закритою до самої смаження.Нанизуйте шматки, трохи віджавши рідина, щоб м’ясо щільно прилягало до шампури. Смажте до повної готовності.

Даний маринад абсолютно самодостатній, але я іноді додаю подрібнений часник і розмарин.Пам’ятайте, що маринувати м’ясо в алюмінієвій або дерев’яному посуді не варто. У першому випадку метал окислюється, а в другому маринад вбирається в дерево. Збережіть чудовий рецепт м’яса по-пітерський і поділіться ним з іншими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.