Шашлик бешпанджа — рецепт приготування

«Бешпанджа» в дослівному перекладі — «п’ять пальців». Шашлик за особливим рецептом формується відразу на п’яти шампурах, тому-то і носить таку назву. Блюдо, ні на що не схоже, — гордість узбецької кухні. Його точно варто приготувати і скуштувати хоча б раз в житті!

Бешпанджу традиційно готують з м’якоті баранини, але особливо смачний такий шашлик з щонайм’якшої яловичої вирізки з прошарками з курдючного жиру. Тривалої теплової обробки і маринування таке м’ясо не вимагає, а жир додає готовій страві особливу соковитість. Запасіться терпінням: процес формування шашлику вимагає витрат часу, але результат того вартий!


Інгредієнти для рецепта


яловичина — 1,3 кг

курдючний жир — 700 г

Цибуля — 2 шт.

зіра — 1 ч. л.

коріандр — 0,5 ч. л.

Перець чилі — 1 трісок.

паприка — 1 ч. л.

сіль — за смаком


Як приготувати


·  1. Кількість продуктів розраховане на 3 бешпанджі, тому підготуйте відразу 15 шампурів.

·  2. М’ясо (яловичу вирізку) наріжте на 21 смугу (по 7 на одну бешпанджу) товщиною приблизно в 2 сантиметри. Довжина смуг по зростаючій: від 10 до 20 сантиметрів. Тобто, у вас повинно бути 3 смуги по 10 см, 3 смуги по 15 см і так далі. Ріжемо так, щоб шашлик мав вигляд розкладеного віяла.

·  3. Курдючний жир наріжте за тим же принципом. Якщо немає шматка, відповідного за розміром для нарізки, складіть смуги з коротких відрізків. Знадобиться 18 смуг жиру (по 6 на одну бешпанджу).

·  4. Розкладіть смуги м’яса на дошці, чергуючи їх з смугами жиру — від коротких до довгих.

·  5. Нанизуйте конструкцію на шампури так, щоб рукоятки стикнулися, а гострі кінці були розгорнуті в сторони. У вас повинен вийти смугастий віяло з ребрами з шампурів.

·  6. Підготуйте спеції, вони повинні бути меленими. Натріть підготовленою сумішшю м’ясо з обох сторін і відправте в холодильник мінімум на 2 години.

·  7. Смажте шашлик на добре розігрітих, вже затягнутих білим попелом вугіллі до утворення рум’яної скоринки.

·  8. Приготуйте гарнір до шашлику. Наріжте цибулю дрібними кільцям і злегка посипте червоним гострим перцем.

Щоб не зруйнувати конструкцію з п’яти шампурів, бешпанджу при подачі вже на столі нарізають уздовж шампурів, залишаючи цілим лише нижній шар. Здивуйте друзів принагідно цим чудовим блюдом Сходу. І не забудьте потім поділитися рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.