Секрети успішного приготування головних видів тіста

Приготування тіста.

Порадувати смачною їжею і апетитною випічкою своїх домашніх – святий обов’язок кожної доброї господині. Тільки ось часто готувати тісто будинку зараз «ризикують» чомусь мало хто. А жаль! Адже знання всього декількох хитрощів і практика зроблять процес приготування домашнього тісто нескладним і навіть приємним.

Тісто для піци краще за все не віддають перевагу катанню, а тягнути в сторони руками; а щоб тісто було досить еластичним, додавати потрібно не теплу або крижану, а холодну воду. Щоб дріжджове тісто добре піднялося, потрібно використовувати тільки якісні та свіжі дріжджі. Такий тип тіста не може терпіти протягів, так що двері і вікна тримати щільно закритими.

Листкове тісто можна використовувати для приготування солодких і несолодких пиріжків, слоек, і як основу для деяких тортів і тістечок. Словом, його можна назвати універсальним. Молоко в складі тіста негативно позначається на її еластичності, тому найкраще буде його розбити водою. На смак і якість тіста сильно впливає кількість доданих лимонної кислоти і солі, тому ці інгредієнти потрібно відміряти строго по рецепти. Запікати листкове тісто найкраще приблизно на 220 градусах (залежить від духовки), так як при недостатньо високих температурах тісто не зможе піднятися.

Щоб пісочне тісто було більш розсипчастим, цукор можна замінити цукровою пудрою, а масло не перетирати з борошном занадто довго – інакше воно розтане, і крихти не вийде.

Тісто для пельменів потрібно замішувати в одному напрямку по колу, воно повинно вийти дуже тонким, приблизно один-два міліметри. Після замішування обов’язково залишити тісто на півгодини під рушником.

При приготуванні тіста для бісквіта потрібно якомога краще наситити борошно киснем – досить просіяти через сито кілька разів. Жовтки від білків обробити обережно, від цього залежить якість білкової маси. Перші двадцять хвилин випікання дверцята духовки краще не відкривати, інакше бісквіт може «осісти».

І, нарешті, секрети заварного тіста полягають в наступному: щоб тісто не вийшло з грудочками, борошно обов’язково просіяти. Яйця додавати в зварити і охолоджене до кімнатної температури тісто, яке перед цим потрібно збити бажано без міксера, щоб воно вийшло не дуже рідкої консистенції.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.