Секрети приготування шашлику

Настали літні сонячні дні і просто злочин сидіти в цей час вдома. Так і хочеться на природу, на пікнік і нарешті, покуштувати шашлику на свіжому повітрі. А яке м’ясо вибрати, і як правильно приготувати маринад для шашлику, щоб м’ясо було неймовірно соковитим, смачним і ароматним?

Вибір м’яса.

Найоптимальнішим варіантом для приготування шашлику вважається свинина. Для цієї мети найкраще годяться ошийок і реберця. Лопатка абсолютно для шашлику непридатна. Щоб вибрати свіжу свинину, слід уважно оглянути м’ясо, воно повинно бути рожевим – червоним. Саме з цього м’яса вийде шашлик м’яким і соковитим. Свинину маринувати можна і за кілька годин до пікніка, це м’ясо не вимагає тривалого вимочування.

Баранина вважається найбільш екологічним і чистим м’ясом і шашлик з неї неймовірно смачний, ароматний, а ще лтлічно доповнюється зеленню і овочами. Для маринування найкраще вибирати м’ясо молодого барана, світло – червоного кольору з білими прожилками. Найкраще для шашлику підійдуть, задня частина, вирізка або корейка.

Як не можна краще, для шашлику підходить телятина. А ось з яловичини його готувати не рекомендується, так як шашлик з неї може вийти жорстким і сухим. Найкраще брати вирізку або філе. А для соковитості. Можна нашпигувати телятину салом.

Курка найулюбленіше м’ясо для шашлику. Готується вона швидко, і для пікніка підійдуть, як філе курки, так і окосту з крильцями. Солити курці рекомендують перед тим, як нанизувати на шампури.

Шашлик з риби теж дуже популярний. Найкраще, для цієї мети підійдуть сьомга, лосось або горбуша. Солити рибу слід в кінці готування, так вона збереже всю свою соковитість.

Овочі вважаються доповненням до шашлику з м’яса. Їх можна нанизати на шампури, чергуючи з шматочками м’яса. З овочів для шашлику можна брати кабачки, болгарський перець, помідори і особливо баклажани.

Приготування маринаду.
Для маринування свинини і телятини, дуже добре підходять лимонний сік, цибулю або підсолений томатний сік. Можна їх замаринувати в мінеральній воді, з додаванням спецій. Баранину слід маринувати в гранатовому соку, з додаванням коріандру і кумина. Дуже добре підкреслить смак баранини часник, якщо його додати його в маринад. Для курки підійде будь-який маринад, тільки ніжне м’ясо курки не варто тримати в ньому занадто довго. Рибу найкраще маринувати в лимонному або грейпфрутовому соках, в які можна додати зелень петрушки або кінзи. Для тих, хто вважає за краще дієтичний шашлик, можна замаринувати м’ясо в кефірі.

Готувати шашлики найкраще на мангалі. Звичайно найкраще якщо це буде добротний якісний, має естетичний вигляд мангал. Що додасть процесу приготування і споживання шашлику особливий не єдиний естетичний шарм. І запам’ятає ваш незабутній вечір на довго. Хоча і дозволить повторювати цей процес частіше. Для цього найкраще придбати якісний мангал зайшовши в магазин мангалів . Вибрати необхідний вам мангал оплатити робота доступна вам способом. Дочекатися його отримання і насолоджуватися процесом приготування і споживання смачного шашлику. Роблячи приємність собі і близьким.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.